Dvije djevojke udario grom

Dvije djevojke zadobile su teške povrede kad ih je pogodio grom dok su pravile "selfi" u gradu Bohumu na zapadu Njemačke, saopštili su njemački zvaničnici.

Svijet 28.05.2018 | 22:13
Dvije djevojke udario grom
Policija u Bohumu je navela da su te djevojke, stare 21 i 23 godine, nađene sinoć u naselju Vatenšajd kako leže na tlu s pocijepanom odjećom.

Zdravstveni radnici oživljavali su 23-godišnju djevojku koja je zadržana na odjeljenju intenzivne nege zbog povreda koje su opasne po život, saopštila je lokalna policija. 

Mlađa djevojka kazala je policiji da je posljednja stvar koje se sjeća šetnja s prijateljicom pješačkom stazom i snimanje kamerama mobilnih telefona. 

Iz policije je navedeno da je "očigledno da ih je iznenadila oluja". 

Ta 21-godišnja djevojka je takođe u bolnici, ali njen život nije ugrožen. 

Na zapadu Evrope su jake oluje poslednjih dana, jer je temperatura visoka za ovo doba godine, navodi agencija AP. 

Poplave dubine vode do 1,6 metara su u dijelovima Njemačke, a zbog oluje su otkazane desetine letova na aerodromu u Frankfurtu.

Oko 20.000 udara gromova zabilježeno je u noći između subote i nedelje u Velikoj Britaniji tokom jake oluje, a jedan aerodrom nadomak Londona prijavio je probleme jer je udarima munja oštećen sistem za punjenje aviona gorivom, te je saobraćaj bio poremećen.

(Beta)

Komentari / 0

Ostavite komentar