Prosinečki: Ova ekipa može mnogo bolje!

"Odbrana je bila dobra. Sa Nastićem i Todorovićem dobili smo i brzinu i širinu u kadru. Smjena je generacije i raduje da imamo igrače koji ubuduće mogu odgovoriti zadacima, rekao je Robert Prosinečki.

Fudbal 29.05.2018 | 09:00
Prosinečki: Ova ekipa može mnogo bolje!
Velika stvar je što smo se oprostili sa tri velikana Vedadom Ibiševićem, Emirom Spahićem i Zvjezdanom Misimovićem, koji su odigrali puno utakmica i dali puno za bh. fudbal, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine poslije večerašnjeg remija u prijateljskom meču sa Crnom Gorom – 0:0.

”Teško je reći poslije puno utakmica u prvenstvu, pa su igrači došli ovdje, pa je kraj sezone... Ali to je FIFA-in termin za prijateljske utakmice. Već sutra putujemo u Južnu Koreju i ove utakmice nisu nam došle u pravo vrijeme, ali šta je, tu je. U jednom dijelu igrali smo jako dobro, stvorili tri, četiri velike šanse. Dominirali smo. Crna Gora imala je jednu polušansu i što se tiče tog dijela utakmice zadovoljan sam”, istakao je Prosinečki i naglasio:

”Ova ekipa može puno bolje. Odbrana je bila dobra. Sa Nastićem i Todorovićem dobili smo i brzinu i širinu u kadru. Smjena je generacije i raduje da imamo igrače koji ubuduće mogu odgovoriti zadacima, onda kada bude najvažnije u Ligi nacija i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svakako da ćemo raditi i napredovati da popravimo malo igru prema naprijed, ali vjerujem da će i to doći na svoje”.

BiH 1. juna u Seulu igra test meč sa Južnom Korejom, učesnikom Svjetskog prvenstva koje će se od 14. juna do 15. jula igrati u Rusiji.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar