Mali je novi šef finansija Srbije?

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su dosadašnjeg gradonačelnika Beograda Sinišu Malog za mjesto ministra finansija Srbije preporučile nesumnjivo profesionalne kvalifikacije, kao i uspjeh u protekle četiri godine u rješavanju finansijskih i razvojnih problema Beograda, te pokretanje ozbiljnog investicionog ciklusa.

Srbija 28.05.2018 | 11:16
Mali je novi šef finansija Srbije?
"Pokazao je da je timski igrač, ne plaši se napornog rada, kritike, ne odustaje zbog izmišljenih afera i ne plaši se teških odluka", istakla je Brnabićeva na sjednici Skupštine Srbije obrazlažući prijedlog da Mali bude izabran za novog ministra finansija Srbije.

Brnabićeva je dodala da su njegovi uspjesi, znanje i osobine ono zbog čega vjeruje da je najbolji kandidat za ministra finansija, te je zamolila poslanike za podršku.

Ona je navela da je Malog, kada je postao gradonačelnik Beograda, dočekalo 1,18 evra milijardi duga Grada Beograda, a danas je taj dug prepolovljen, isplaćene su sve obaveze, a deficit smanjen za četiri puta.

"Beograd je prvi put u istoriji dobio kreditni rejting", rekla je Brnabićeva, te podsjetila na ostala dostignuća Malog na mjestu gradonačelnika, koja se odnose na privlačenje stranih investicija, stambenu izgradnju, sređivanje komunalnih usluga, projekat "Beograd na vodi", smanjenje nezaposlenosti, izgradnju vrtića i drugo.

Prema njenim riječima, Malog je za mjesto ministra finansija preporučila stabilna lokalna samouprava i to što je Beograd postao najveća investiciona destinacija u ovom dijelu Evrope.

Dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali predložen je za ministra finansija umjesto Dušana Vujovića, koji je 7. maja podnio ostavku iz ličnih razloga.

(Agencije) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hare

28.05.2018 09:24

Kad naraste zamijenit će Vučića

ODGOVORITE
Name

Nikola Vuković

28.05.2018 16:54

Neće Mali jer posle Vučića ponovo Tomislav Nikolić za predsednika!

ODGOVORITE