Video: Trenutak koji je prelomio finale Istoka...

Posterizovanje Lebrona, uzvik „Kralj je mrtav“ i pogled koji je uzeo dušu Tejtumu! Ovako nešto ne viđa se svaki dan.

Košarka 28.05.2018 | 14:30
Video: Trenutak koji je prelomio finale Istoka...
Fantastičnu sedmu utakmicu finala Istočne konferencije odigrali su košarkaši Klivlenda i Bostona! U najmanju ruku kompletna serija bila je, narodski rečeno, prste da poližeš. Sa nadrealnom dozom uzbuđenja, tenzije, neizvesnosti i sveukupno vrhunske košarkaške predstave. 

Lebron Džejms je po ko zna koji put dokazao da je najveći, bar u ovom milenijumu, Džejson Tejtum je poslao jasnu poruku da je budućnost njegova, iako sadašnjost i dalje pripada Kralju, Boston sa ovakvim trenerom ima čemu da se nada, a Klivlend mora jako da se zabrine šta će se dogoditi onog trenutka kada, sve je izvesnije, Lebron ode. Ali, da ne idemo toliko unapred, ostanimo na sedmoj utakmici koja je ostavila mnogo jakih utisaka. 

Fokusiraćemo se na detalj koji je odlučio ovu majstoricu i naterao Lebrona Džejmsa da pokaže zašto je i dalje neprikosnoveni vladar parketa. Bilo je to svega šest i po minuta pre kraja utakmice, Klivlend je vodio sa 71:67, a Boston je imao napad. Lopta je stigla do Džejsona Tejtuma koji je vrlo hrabro i odlučno krenuo prema košu s namerom da akciju završi s mnogo autoriteta! Dok je hvatao zalet ka košu, naleteo je na Lebrona, ali ni to ga nije sputalo u nameri da razdrma publiku u TD Gardenu. Vinuo se u nebeske visine, monstruozno zakucao za eksploziju oduševljenja, a onda je uzviknuo "Kralj je mrtav". Na sve to, uradio je nešto što mnogi pre njega nisu - uneo se u lice Kralja, prepun samopouzdanja da su Kavsi gotovi.

Kako se, samo prevario... Bio je to upravo momenat kada je bodičekom naterao Lebrona da eksplodira i završi ovu utakmicu sa štitom u rukama, ne na štitu. Pogled "Tvoja duša je moja" i kraj kakav je Lebron Džejms sam izrežirao po svojoj volji. Ni Tejtum, ni ostali igrači Bostona tu nisu mogli ništa. 

Pogledajte...Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar