Ibišević, Misimović i Spahić: Najdraže u Kaunasu!

Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić u prijateljskoj utakmici sa Crnom Gorom u Zenici oprostiće se zvanično od aktivnog igranja za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Fudbal 28.05.2018 | 14:15
Ibišević, Misimović i Spahić: Najdraže u Kaunasu!
”Oproštajna utakmica na stadionu koji mi je jako puno dao i u mom srcu ima posebno mjesto. Ovom prilikom izvinio bih se svakome koga sam na bilo koji način uznemirio tokom igranja za BiH, a znam da jesam. Zahvalio bih se na podršci reprezentaciji. Budete uz naše igrače u lijepa, a posebno teška vremena”, rekao je Spahić.

Izdvojio je jednu utakmicu u reprezentativnoj karijeri.

”Svaka utakmica za reprezentaciju BiH ima posebno mjesto, ali jedna je onako posebna ne samo za mene nego za sve nas, a to je ona u Kaunasu (kada je BiH pobijedila Litvaniju sa 1:0 i plasirala se na Svjetsko prvenstvu u Brazilu, op.a). Ona ima posebno mjesto u duši, srcu i glavi. Nijednu ne želim izbrisati i ne želim. Ne mogu nijednu nazvati ružnom, ali neke su bile manje srećne za mene i ekipu”, istakao je Spahić te naglasio da se nimalo ne vidi u trenerskom poslu, ali da ima ambicije jednog dana raditi u Fudbalskom savezu BiH.

Misimović se prije večerašnjeg oproštaja prisjetio debija za BiH u meču sa Makedonijom u Skoplju u februaru 2004. godine. Ne očekuje, kako je kazao, da će večeras biti suza, jer već četiri godine ne igra za reprezentaciju BiH, ali je naglasio da će oproštaj biti svakako ”specijalan dan”.

”Najlošiji trenuci bili su ispadanje od Portugala u baražima za velika takmičenja, a plasman na Mundijal u Brazil vrhunac u reprezentativnoj karijeri”, poručio je Misimović koji smatra da fudbal u BiH napreduje u svim segmentima, no ”ne možda brzinom koju priželjkujemo”.

Ibišević se potom našalio da će večeras vjerovatno malo više žaliti od Misimovića, s obzirom da je još aktivan fudbaler.

”Pripremio sam se za dan oproštaja i svakako da će biti posebno”, rekao je Ibišević, a upitan "koju mu je gol draži onaj; koji je postigao u Kaunasu ili na SP protiv Argentine", odgovorio je:

”Onaj u Kaunasu”.

Utakmica BiH – Crna Gora igra se večeras od 18 sati na zeničkom stadionu ”Bilino polje”.

Izvor: Anadolija/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar