LN: Slaba igra Srba - ''Azuri'' lako s ''Orlovima''!

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u tri seta od Italije (25:21, 25:18, 25:16), u trećem meču ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.  Italijani moćni u Kraljevu! Drugi poraz reprezentacije Srbije u Ligi nacija.

Ostali sportovi 27.05.2018 | 21:55
LN: Slaba igra Srba - ''Azuri'' lako s ''Orlovima''!
Izabranici Nikole Grbića doživeli su drugi neuspeh, pošto su prethodno poraženi u prvom kolu od Brazila, dok su jedinu pobedu ostvarili nad Nemačkom.

Srbija nije izgledala dobru na terenu i u svakom statističkom parametru 'Azuri' su bili bolji od naših odbojakaša.

Najefikasniji u Srbiji bio je Atanasijević sa osam poena i to dovoljno govori kako su naši odigrali ovaj meč. 

U pobedničkom sastavu Zajcev 15, Huantorena 12 poena. 

Prvi ciklus Lige nacija, takmičenja koje je FIVB uvela umesto Svetske lige, nije počeo sjajno po reprezentaciju Srbije.

Izabranici Nikole Grbića su na domaćem terenu u Kraljevu ovog vikenda izgubili od Brazila 0:3, pobedili Nemačku 3:1, a onda doživeli još jedan ubedljiv poraz - 0:3 (21:25, 18:25, 16:25) u okršaju sa odličnom Italijom.

"Azuri" su prethodne večeri igrali težak meč u pet setova sa Brazilcima, ali se ispostavilo da im je ta pobeda dala krila i oni su protiv "orlova" dominirali u sva tri seta.

Srbija nije imala nijednog igrača sa dvocifrenim brojem poena. Najuspešniji u fazi napada bio je Aleksandar Atanasijević sa osam poena, a kod protivnika se istakao Zajcev sa 15.

Brazil je u prvom meču dana bio siguran protiv Nemačke - 3:0 (26:24, 25:23, 26:24).

Ovo je bio poslednji meč Srbije u prvom vikendu odbojkaške Lige nacija. Drugog vikenda 'Orlovi' će igrati sa Bugarskom (1.6), Rusijom (2.6) i Australijom (3.6).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar