ŠVA - Kup: Ništa od duple krune za Jang Bojs!

Cirihu 10. kup u istoriji, Sulejmanijev gol samo uteha! Ekipa Ludovika Manjana slavila u Bernu sa 2:1.

Fudbal 28.05.2018 | 09:00
ŠVA - Kup: Ništa od duple krune za Jang Bojs!
Jang Bojs je ove sezone terorisao Cirih, savladao ga je tri puta u četiri utakmice (jedan remi), ali je surova osveta u velikom finalu Kupa Švajcarske. Ekipa Ludovika Manjana napravila je veliko iznenađenje u Bernu i domogla se 10 trofeja u nacionalnom kupu, ostavivši novopečenog šampiona bez toliko željene duple krune - 2:1 (1:0).

Adolf Hiter se tako porazom oprostio od kluba koji je predvodio pune tri godine, a karijeru će nastaviti u Ajntrahtu iz Frankfurta, kao naslednik Nika Kovača. Jang Bojsu od pomoći nije bio pogodak ni Miralema Sulejmanija u 80. minutu. Tada je ekipa iz Berna smanjila na 2:1, ali nije uspela u potpunosti da sustigne prednost domaćina.

Cirih je poveo ranim golom Mihaela Fraja, a kada je Antonio Markezano u 74. minutu duplirao prednost Manjanovog sastava slavlje je praktično moglo da počne. Treba napomenuti da je Cirih sedam minuta pre drugog gola ostao bez Papea Sara, koji je zaradio drugi žuti karton, ali je uspeo da postigne drugi gol i do kraja odbrani prednost.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar