Kan o Karijusu: Ovo bi moglo da mu uništi karijeru!

"Razmišljaće mnogo o tome narednih dana, biće mu potrebna velika pomoć", upozorava legendarni golman.

Fudbal 28.05.2018 | 10:45
Kan o Karijusu: Ovo bi moglo da mu uništi karijeru!
Tragično subotnje veče za golmana Liverpula Lorisa Karijusa šokiralo je ceo svet. Čak i čuvenog Olivera Kana.

Nemački golman obrukao se propisno u finalu Lige šampiona protiv Reala sa dve katastrofalne greške. Prvo je Benzemu pogodio u nogu i omogućio mu da postigne vodeći gol, a zatim i sam nespretno smestio loptu u mrežu posle udarca Gereta Bejla sa distance. Apsolutna noćna mora u najvećoj utakmici u karijeri.

Otuda i očekivana reakcija Kana, komentatora nemačke televizije ZDF.

"Nemam reči... Ne sećam se da sam s golmanskog aspekta ikada video nešto slično ovome. Dešava se, međutim, u finalu Lige šampiona da se to desi, to je potpuna tragedija", ističe Kan.

Proslavljeni golman kaže da bi ovi kiksevi mogli da ostave trajne posledice na dalju karijeru 24-godišnjeg čuvara mreže Liverpula.

"Ovakva noć može lako da mu uništi karijeru. Treba izbaciti ovo što se desilo iz glave, a za to je potreban svakodnevni napor. Ako bude nastavio da brani dobro, niko se neće sećati ovoga. Znam kako se Loris trenutno oseća, ali to je ništa u poređenju sa osećanjem koje ga čeka sutra ujutru kada se probudi. Razmišljaće mnogo o tome narednih dana, biće mu potrebna velika pomoć", upozorava Oliver Kan.

A, ako neko zna kako je Karijusu trenutno to je baš legendarni Kan, koji je imao svoje teške trenutke na Mundijalu 2002. godine u finalu protiv Brazila kada je posle udarca Rivalda ispustio loptu pravo na nogu Ronaldu. Bio je to početak poraza Pancera i oproštaja od titule prvaka sveta.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar