Lebron: Ja umoran?! Svi smo umorni!

Lu i Moris: Umoran je! Lebron Džejms nije želeo da naglašava umor kao jedan od faktora poraza Klivlenda od Bostona (96:83) u petom meču finala Istoka NBA lige.

Košarka 24.05.2018 | 13:30
Lebron: Ja umoran?! Svi smo umorni!
Kavalirsi su bili nemoćni u Masačusetsu, pa će u petak na svom parketu igrati za opstanak u seriji i "majstoricu" u borbi za četvrto uzastopno finale NBA.

"Umoran? Imao sam svoje trenutke", rekao je Džejms koji je meč završio sa 26 poena (11/22 iz igre, 1/6 trojke) uz deset skokova i pet asistencija, te šest izgubljenih lopti. 

Najbolji igrač Kavsa nije uspeo da pokrene tim u poslednjem kvartalu, u kojem je postigao samo dva poena, pa je u naslovima posle poraza ključna reč u vezi s njegovom igrom bila – umor. 

"Svi smo umorni u ovom delu sezone ili istrošeni. Dobro sam. Nisam ja pokrenuo pitanje umora, nego mediji", dodao je Džejms. 

Međutim, potezi i izjave trenera Tajrona Lua ukazuju na drugačije. Izveo je Džejmsa krajem drugog kvartala, što je poprilično neobično, potom i krajem treće, a onda ga nije uveo na parket ni na početku odlučujućeg kvartala. 

"Izgledao mi je malo umorno. Ne brinem se, spreman je on da još igra", rekao je Lu.



Džejms je odigrao najviše minuta u plej-ofu od svih igrača ove sezone – 648. U sredu je odigrao 98. utakmicu u sezoni, dve manje od rekorda karijere od tačno 100, ali to je bilo 2011. kada je Lebron imao 26 godina.

"Menjali smo se u odbrani na njemu. On radi sve za tim – potiže poene, asistira, skače. Mislim da se umorio", rekao je Markus Moris, ključni Bostonov čovek u odbrani protiv Džejmsa.

Uprkos umoru, Džejms je postigao više poena nego svi ostali starteri Kavsa zajedno, peti put u plej-ofu. Saigrači su pogodili samo pet od 17 šuteva nakon njegovih proigravanja.

"I dalje sam se trudio da pomognem timu da pobedi. Imali smo šansu, ali nismo napravili dovoljno akcija", zaključio je Lebron.

Šesti meč serije na programu je u noći između petka i subote u Klivlendu, a ukoliko bude potrebe, sedmi će opet da se igra u Bostonu, gde su Seltiksi nepobedivi ove sezone (10-0).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar