Tramp ne smije da vas blokira

Federalni sudija u Njujorku Naomi Rejs Bučvald danas je donijela odluku da američki predsjednik Donald Tramp po zakonu ne može da blokira korisnike na društvenoj mreži Tviter, zato što bi takvim potezom ugrozio njihovo pravo na slobodu govora koje im je propisano Prvim amandmanom Ustava SAD.

Svijet 23.05.2018 | 21:56
Tramp ne smije da vas blokira
Ova odluka uslijedila je kao odgovor na tužbu koju je u julu prošle godine protiv Trampa podnio Institut Univerziteta Kolumbija, koji se bavi proučavanjem Prvog amandmana američkog Ustava, zajedno sa nekoliko korisnika Tvitera, prenosi Rojters.

Oni su tada podnijeli tužbu zato što je Tramp blokirao naloge vlasnicima koji su ga kritikovali, ismijavali i izražavali neslaganje sa njegovim stavovima, uz obrazloženje da je Trampov nalog na Tviteru javni forum i da zabranom pristupa krši Prvi amandman američkog ustava.

Sudija Rejs Bučvald se saglasila sa tom argumentacijom i odbacila argumente advokata Ministarstva pravde SAD, koji su naveli da prema Trampovom pravu koje je njemu propisano Prvim amandmanom, on može da blokira ljude sa kojima ne želi da komunicira.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ALBATROS

23.05.2018 22:16

Pa, ove demokrate u SAD stvarno postaju prica za sebe!

ODGOVORITE
Name

Aaa

24.05.2018 06:17

Demokratija, pravo svoh gradana, i ovaj zuti u sve se miješa...