Cedevita se seli iz Zagreba!

Ideja je već predočena gradonačelniku Varaždina, grada u kom bi Zagrepčani rado igrali svoje domaće utakmice. . .

Košarka 28.05.2018 | 13:45
Cedevita se seli iz Zagreba!
Najbolji košarkaški klub Hrvatske - Cedevita, nikada nije uspela da probudi zanimanje Zagrepčana. Njihove domaće utakmice po pravilu su slabo posećene i gotovo bez ikakve navijačke atmosfere. Cedevita je zbog toga neke utakmice igrala u drugim gradovima, gde je imala neuporedivo bolji ambijent i bolju atmosferu, pa poučeni tim iskustvom čelnici kluba ozbiljno razmišljaju o trajnom preseljenju iz Zagreba. Navodno, u igri je selidba u Varaždin, javlja portal evarazdin.hr, a prenosiGermanijak. 

Tragom informacije da je hrvatski šampion izrazio želju da svoje domaće utakmice igra u varaždinskoj Areni, stigla je i potvrda gradonačelnika Ivana Čehoka.

"Gospodin Tedeski javio mi se s idejom poslovne saradnje i najavili su da će ispitati mogućnosti i spremnost grada za igranje evropskih utakmica u Areni. Mi smo spremni da damo na raspolaganje ono što je u nadležnosti Grada. Želeli bismo da se s vremenom stvori jaka košarkaška ekipa u Varaždinu i da na taj način i Varaždin ima koristi od svega toga. Razgovori još traju, ali konkretne investicije još nismo dogovorili, no oni razmišljaju o marketinškim i poslovnim aktivnostima u gradu, a to pokazuje da je naš grad postao atraktivan za poslovne i sportske aktivnosti“, prenosi eVaraždin reči Ivana Čehoka.

Iza Cedevite je još jedna razočaravajuća sezona, pošto je takmičenje u Jadranskoj ligi završeno već u polufinalu, porazom od Budućnosti. A to znači da Hrvatska ni naredne godine neće imati priliku da gleda Evroligu...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar