Emeri: Lider u Parizu je bio Nejmar, a ne ja!

"Znam kada sam glavni čovjek u grupi, a kada nisam. U svakom klubu morate znati koja vam je uloga dodjeljena i koju ulogu vam je dao ostatak grupe. U Sitiju je lider Pep Gvardiola, a u Parizu- Nejmar", rekao je bivši trener "Svetaca".

Fudbal 24.05.2018 | 20:00
Emeri: Lider u Parizu je bio Nejmar, a ne ja!
Čelnici Parižana su učinili sve kako bi prošlog ljeta angažovali Nejmara i na kraju su za njegove usluge platili 222 miliona evra. Jedan od glavnih motiva za Nejmara da dođe u Pari Sen Žermen bilo je obećanje čelnih ljudi kluba da će učiniti sve kako bi on postao najbolji igrač svijeta.

Mnogi mediji špekulisali su tokom sezone da je Brazilac glavni u svlačionici Parižana ne trener Emeri, a to je sada potvrdio i španski stručnjak.

"Znam kada sam glavni čovjek u grupi, a kada nisam. U svakom klubu morate znati koja vam je uloga dodjeljena i koju ulogu vam je dao ostatak grupe. Po mom mišljenju u PSŽ-u lider se zove Nejmar. Preciznije rečeno, lider će se zvati Nejmar jer on je još uvijek u procesu da to postane", rekao je Emeri i dodao:

"Nejmar je stigao u PSŽ da bi postao lider, da bi prošao neophodni proces kako bi postao najbolji fudbaler svijeta. To je proces za koji treba još vremena. U Mančester sitiju je lider Pep Gvardiola, a u Parizu-u Nejmar. Imao sam dosta diskusija sa njim kada je u pitanju ta tema. Neke diskusije su dale rezultat, neke nisu".

Podsjetimo, Emeri je trenutno bez kluba nakon što je otišao iz PSŽ-a, a mnogi spominju da bi njegova naredna destinacija trebala biti ekipa Arsenala.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar