Begović: Miske, Vedade, Emire - bila mi je čast!

Asmir Begović je poslao poruku svojim nekadašnjim saigračima sa kojima je ostvario i najveći uspjeh bh. fudbala.

Fudbal 24.05.2018 | 16:15
Begović: Miske, Vedade, Emire - bila mi je čast!
Asmir Begović našao se na spisku selektora Roberta Prosinečkog za predstojeće prijateljske mečeve protiv Crne Gore i Južne Koreje.

Upravo će se na meču sa Crnogorcima, koji će se igrati 28. maja u Zenici , zvanično od dresa reprezentacije oprostiti Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Mismiović.

Asmir Begović neće nastupiti u ovoj utakmici, ali ni u onoj protiv Južne Koreje, jer je zamolio selektora da ga pošetedi ovih reprezentativnih akcija zbog porodičnih obaveza.

Ipak, Begović je poslao poruku svojim nekadašnjim saigračima sa kojima je ostvario i najveći uspjeh bh. fudbala, plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Žao mi je što nisam s ekipom, radovao sam se ovom okupljanju i utakmicama. Pogotovo sam se radovao utakmici s Crnogorcima, jer je to i oproštaj tri velika igrača i tri čovjeka koja su zadužila sve nas i reprezentaciju BiH. Dijeliti svlačionicu i igrati sa Misketom, Vedom i Spahom je bila zaista čast i drago mi je da smo svi zajedno bili dio generacije koja je ostvarila plasman na veliko takmičenje", rekao je golman Bornmuta i dodao:

"Zaslužili su spektakularni oproštaj i nadam se da će tako i biti u Zenici. Želio sam biti dio toga, ali nažalost desili su se nepredviđeni porodični problemi i morao sam da ostanem uz svoju familiju i zato želim da se zahvalim svima pogotovo selektoru na razumijevanju i radujem se prvoj narednoj utakmici."

Bh. reprezentacija okupiće se 23. maja na Ilidži, a tokom priprema u Sarajevu obaviće jedan trening u Butmiru, a zatim 25. maja odigrati i kontrolni susret protiv Famosa.

Potom "zmajevi" sele u Zenicu, gdje će 28. maja ugostiti Crnogorce. Dan kasnije planirano je da otputuju za Južnu Koreju, gdje će 1. juna u Seulu odmjeriti snage sa domaćom selekcijom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar