Panika: Pao sa 10.000 metara

Među putnicima u avionu, koji je letao od Turske do Rusije, izbila je panika kada je, za samo pet minuta, avion propao sa visine od 9. 997 metara na 500 metara.

Svijet 21.05.2018 | 18:59
Panika: Pao sa 10.000 metara
Avion je propao nakon što je iznenada došlo do pada pritiska u kabini, piše Dejli mejl, pozivajući se na svedoke.

Uspaničeni turisti vrištali su i plakali, dodaje Dejli mejl i ističe da se u avionu Erbas 321 niskotarifne aviokompanije "Onur er", čije je sedište u Istanbulu, nalazilo 226 putnika i osam članova posade.

Na video snimku, koji su napravili putnici nakon što je avion vanredno sleteo na aerodrom u Volgogradu, na jugu Rusije, vide se maske s kiseonikom kako vise sa plafona aviona.

"Nekim putnicima je trebala medicinska i psihološka pomoć nakon užasnog incidenta", rekao je za Dejli mejl neimenovani izvor sa aerodroma.

Turski avion krenuo je iz Antalije do Čeljabinska, gradu koji se nalazi istočno od planine Ural, kad je došlo do problema.

Prema nepotvrđenim izveštajima, došlo je do kvara na motoru letelice.

S druge strane, list "Hurijet dejli njuz" navodi da je avion vanredno sleteo u Volgograd, ali ističe da nije precizirano iz kojih razloga.

Navodi i da su vlasti u Čeljabinsku rekle da je avion prinudno sleteo zbog tehničkog kvara.

Aerodrom u Volgogradu potvrdio je da je došlo do vanrednog sletanja.

Novi avion je poslat u Volgograd da pokupi putnike, a preliminarna istraga o bezbednosti aviona je u toku.Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sima

23.05.2018 23:08

Pa vishe se Dodik uspanici kad treba podjeliti penzije :)

ODGOVORITE