Sirijska vojska preuzela kontrolu

Sirijska vojska preuzela je kontrolu nad posljednjim predgrađima južnog dijela Damaska koje su držali ekstremisti Islamske države.

Svijet 21.05.2018 | 17:56
Sirijska vojska preuzela kontrolu
Vojska je saopštila da su prestonica i predgrađa "potpuno sigurne" i da tamo više nema ekstremista.

Sirijski general Ali Majub je naveo da su vojnici zauzeli bivša uporišta Islamske države u palestinskom Jarmuk kampu i Hadžar el Asvadu posle jednomjesečne kampanje, prenio je AP.

Sirijska vojska i njeni saveznici nedjeljama su vodili borbe da bi ponovo preuzeli kontrolu od ekstremista Islamske države u toj enklavi kao i u susjednom palestinskom izbjegličkom kampu Jarmuk, posljednjem području oko Damaska, koje je van kontrole vladinih snaga, navodi Rojters.

Sirijska državna televizija je sinoć javila da sirijske vladine snage nastavljaju ofanzivu protiv Islamske države u južnom dijelu Damaska, nakon što su evakuisale grupu civila iz te oblasti.

U noći između nedjelje i ponedjeljka bio je uspostavljen prekid vatre, kako bi se evakuisale žene, djeca i starije osobe iz enklave Hadžar al-Asvad.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

levant now

21.05.2018 19:09

Vojne karte za grad Damask 2012 i 2018 tj.sada.Crvena boja je tamo gdje su vladine snage,a zelena gdje su pobunjenici.Na karti za 2018 nema druge boje nego crvrne. https://southfront.org/map-comparison-military-situation-in-damascus-countryside-in-2012-and-2018-2/

ODGOVORITE
Name

Lazanski

21.05.2018 21:07

Amerikanci su u velikoj zalosti, plac i jecaj se cuje, Sirija pobijedila okupatore , svaka cast Asadu , bravo