Ambasada BiH demantuje medije

Ambasadorka BiH u Izraelu Jelena Rajaković demantovala je danas da je prisustvovala otvaranju američke ambasade u Jerusalimu. .

Bosna i Hercegovina 18.05.2018 | 13:23
Ambasada BiH demantuje medije
"Odgovorno tvrdim da otvaranju američke ambasade u tom gradu, koje je bilo praćeno određenim programom i prijemom, niko iz Ambasade BiH nije prisustvovao ni u jednom dijelu, dakle ni ceremoniji otvaranja ni prijemu", saopštila je ambasadorka BiH u Izraelu Jelena Rajaković.

Ambasadorka Rajaković kaže da je dan ranije, prije otvaranja američke ambasade u Jerusalimu, prisustvovala prijemu koji je premijer Izraela Benjamin Netanijahu sa suprugom organizovao u MIP- u Izraela za članove porodice američkog predsjednika Donalda Trampa, američke senatore i kongresmene, strane diplomate i domaće visoke zvanice.

"Očigledno je prilikom preuzimanja vijesti došlo do previda da se radi o dva različita događaja, održana različitog datuma. Obzirom da govorimo o vrlo delikatnom pitanju kada se radi o odnosima dvije zemlje, želim da podsjetim da je stav Bosne i Hercegovine da bez prejudiciranja budućeg statusa Jerusalima podržava ideju postojanja dvije nezavisne države, Izraela i Palestine, koje treba da žive u miru i prosperitetu jedna pored druge u skladu sa relevantnim rezolucijama Savjeta bezbjednosti UN, kao osnovom za postizanje trajnog rješenja krize na Bliskom istoku", kaže se u saopštenju ambasadorke BiH u Izraelu.

Pojedini mediji su objavili prethodnih dana da je svečanom dijelu otvaranja američke ambasade u Jerusalimu prisustvovala i ambasadorka BiH u toj državi, a što je izazvalo različite reakcije tim povodm.

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

RANA

18.05.2018 11:54

Ona ambasador BiH u Izraelu. O Boze hocu da umrem. Bas nam nema pomoci.

ODGOVORITE
Name

Za ranu

18.05.2018 13:27

A sta joj fali.

Name

Re rans

18.05.2018 14:26

Crveni kmeru trebao ti ili Nilola Spiric da budete ambasadori ? Nevalja ona jer je iznijela i javnost da nepostoji nikakvo predstavnistvo RS-e u Izraelu a crvena banda potrosila stotine hiljada maraka na to "predstavnistvo".

Name

Rana

18.05.2018 16:29

Ko napada bez razloga srpske ambasadore.Nije ovo prvi put.

Name

XXX

18.05.2018 20:08

Crveni kmeri trebali ste Dušanku Majkić postaviti za ambasadora kad vam ova ne valja. Ona je kapacitet za dvije žene. Ovi kakvi god da su od vaših nema gorih. To su činjenice. Žena vas raskrinkala i vaše lopovluke i to vam je problem. Markovićka mora u banju o državnom trošku. Ugojila se pa kičmeni stub otišao od viška kilograma i stalnog sjedenja. Majkićka uzela lovu i jedan dan bila u penziji pa se vratila. To vam je normalno?

Name

Neko

19.05.2018 01:48

Pa I da je presustovala ceremoniji nebi se svet okrenio naopacke. Sjeti mo se slucj Gadafi . Hoce nece naposletku Mora !!! A da ne pricamo o slucaju Palestina UN kada je Bosna bila suzdrzana. Biti Prijatelj sa Yankima moras biti I poslusan ili te nema na mapi. Bakir kaze nezna nista. Igor rece ne parati sve dogodaje a Jelena rece nije ni bila. Tipicno Balkaniski Mantalitet,

Name

Uf

18.05.2018 13:20

Ja mislio Šešelj i Mihajlovička se rukuju.

ODGOVORITE
Name

Ti mislio

18.05.2018 16:03

Sta ti mislis tebi ni Frojd ne bi pomogao.Al ne citate vi to.Zabranjeno.

Name

Vladimir

18.05.2018 13:21

SZP u institucijama BiH ima vlast i imenuje svoje kadrove na istaknute, rukovodeće funkcije. Kadrovska politika im je užasna, imali smo priliku vidjeti mnogo neadekvatnih kadrova, kadrova koji ne ispunjavaju uslove da obavljaju date poslove, kao i kadrove koji su ispunili uslove za odlazak u penziju, a već par godina rade bez problema. Ako ste ovako mislili voditi i RS onda se nadam da nikada nećete doći u priliku za to. Nisu ni u poziciji sjajni ali u odnosu na SZP mnogo bolje.

ODGOVORITE
Name

In

18.05.2018 18:06

Providan si Vladimire kadrovi szp nevaljaju ali pozicije su bolji. Zato sto su to tvoji

Name

Cvjetko

18.05.2018 14:08

A zna li ta Jelena izraelski jezik ili ima tim previdilaca pa nas izađe skuplja pita od tepsije.

ODGOVORITE
Name

Ime

21.05.2018 06:01

A znas li ti koji se jezik govori u Izraelu? Izraelski jezik???? Ko sve daje sebi pravo da govori... strasno.

Name

Orao pao orao pao soko dolazia

18.05.2018 14:11

A bas je lijepa, da nisam vako ruzan bila bi moja.

ODGOVORITE