Partizanovi špicevi za narednu sezonu - Škuletić i Nikolić!

Jedni pregovori počinju, drugi završeni! Crno-beli ponovo aktivirali želju iz prethodnih prelaznih rokova, a dogovorili transfer prvog strelca Spartaka.

Fudbal 20.05.2018 | 17:00
Partizanovi špicevi za narednu sezonu - Škuletić i Nikolić!
Trend povratnika u Humsku ulicu ovog leta mogao bi da nastavi - Petar Škuletić. Prema saznanjima MOZZART Sporta, korpulentni centarfor prva je želja sportskog sektora za osveženje u napadu uoči predstojećeg prelaznog roka i određeni koraci u pokušaju angažmana prvotimca Genčlerbirligija već su napravljeni.

Uprava crno-belih se raspitivala pod kojim uslovima može da dovede Škuletića, a kako sad stvari stoje šanse za realizaciju posla su više nego ohrabrujuće. Što ne znači da će rođeni Danilovgrađanin sigurno završiti na Topčiderksom brdu, međutim, rukovodioci Parnog valjka uvereni su da će iz drugog pokušaja biti uspešni. Podsetimo, minulog leta Petar je slovio kao pik broj, projektovana zamena Urošu Đurđeviću, da bi se u poslednji čas preselio u Tursku, gde je za klub iz Ankare postigao deset golova (sedam u prvenstvu i tri u kupu). Ovog leta ulazi u završnu godinu saradnje sa Genčlerom i to je jedan od aduta Partizana.

Drugi su odlični poslovni odnosi sa Škuletićevim zastupnikom, Radojicom Božovićem, letos posrednikom u dolasku štopera Milana Mitrovića, a zimus zaslužnom za ostanak golmana Vladimira Stojkovića, pa se crno-beli nadaju da bi i treći put mogao da im bude srećne ruke i ubedi svog klijenta da je za njegovu karijeru najbolje da se opet oproba u crno-belom dresu. Prethodni mandat bio je izuzetan na ličnom planu (28 golova i 13 asistencija na 40 mečeva), ne i na klupskom, jer nije uspeo da se domogne trofeja, pa je i to jedna od ideja vodilja koja bi mogla da ga vrati u klub u kome je „porastao“.

Pre Petra Škuletića, s kojim bi tek trebalo da počnu zvanični pregovori, Partizan će angažovati i jednog napadača iz ovdašnje lige. U piitanju je Nemanja Nikolić, prvi strelac Spartak Ždrepčeve krvi, koga je želela i Crvena zvezda. Možda baš zbog interesovanja večitog rivala, crno-beli su požurili i ekspresno se dogovorili ne samo sa igračem, već i upravom Subotičana. Bar prema pisanju Sportskog žurnala, s tim što ostaje dilema da li će obeštećenje za Nikolića biti 300.000 evra, koliko su tražili Plavi golubovi ili je uprava Parnog valjka uspela da spusti cenu.

Nikolić u sredu veče nije igrao protiv verovatno budućeg kluba. Prema rečima trenera VladimiraGaćinovića „kubiri sa povredom već mesec dana“, mada ga to nije sprečilo da minulog vikenda postigna dva gola sa penala u trijumfu na Radničkim.

Eventualni dolazak Petra Škuletića i očekivana promocija Nemanje Nikolića znače da će Partizan tokom leta sigurno napustiti Leandre Tavamba, možda i Ognjen Ožegović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar