Važna stabilnost Zapadnog Balkana

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je danas u Sofiji da je za Evropski uniju ključna stabilnost Zapadnog Balkana.

Svijet 16.05.2018 | 17:57
Važna stabilnost Zapadnog Balkana
- Moramo da se bavimo Zapadnim Balkanom sve više i više narednih meseci - poručio je Tajani.

Predsednik Evropskog parlamenta je pred sastanak predstavnika Evropskih narodnih partija, koji se održava pred samit EU Zapadni Balkan u Sofiji, poručio da je dobro što se razgovara o situaciji na Zapadnom Balkanu.

- Za EU, stabilnost ovog regiona je ključna - poručio je Tajani.

On je naglasio da se mora ojačati ekonomska situacija u mnogim zemljam regiona i podsetio da su Srbija i Crna Gora već kandidati za ulazak u članstvo EU.

- Moj predlog je da se više novca uloži u infrastrukturu na Balkanu - kaže Tajani.

Predsednik Evropskog parlamenta pohvalio je inicijativu komesarke Marije Gabrijel o digitalnoj agendi za Balkan i nastojanja da se samanje ceno rominga u regionu.
 
- Moraćemo da gledamo na Zapadni Balkna sve više i više u mesecima koji slede - zaključio je Tajani.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Draganče

16.05.2018 16:03

Floskule...bla bla...koliko samo košta sve to šupljiranje?

ODGOVORITE
Name

Kakva stavilnost

16.05.2018 16:05

Otkako su nam na ledjima kolo odigrali onaj pretilni idiot De Mikelis njegov kompanjon Alojzije Pavelic Mok, teoreticar bogacenja austougarskih supa banaka na svercu oruzja novoj NDH i grupa njemackih ljubitelja starih vremena i pruge Berlin-Bagdad , koje se ne odricu ni poslije dva svjetska rata, trazenhe stabilnosti na Balkanu je zaista najblaze receno neuljudno.Odnosno poprilicno idiotsko briselska ujdurma.Osim kad je u pitanju bogumilska komponenta.Njoj valja sve.

ODGOVORITE
Name

Novomatic Admiral

16.05.2018 20:40

Samo pojacajte Novomaticovo pranje novca preko balkana i to je to....svako nas smatrate da ne možemo ništa drugo biti osim kurva i konobara....

ODGOVORITE