Krstajiću suze u očima u Mostaru!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić primio je nagradu "Večernjakov pečat" za osobu godine u Bosni i Hercegovini.

Fudbal 16.05.2018 | 15:45
Krstajiću suze u očima u Mostaru!
"Poštovane dame i gospodo, čast i zadovoljstvo mi je da vas pozdravim. Velika mi je čast što sam večeras deo ove elite i što sam sa ovde dva člana učesnika Svetskog prvenstva, nažalost treći nije sa nama, verujem da nas gleda.

Zahvaljujem se Večernjaku na ovom velikom priznajnu i sigurno je ovo za mene poseban dan. Kao što znate dolazim iz Zenice i sticajem okolnosti sam 90-tih godina prešao u Srbiju. Ali, kada sam počinjao da treniram u mom Čeliku fudbal trenirao sam iz ljubavi, a ne da bi jednog dana bio fudbaler", rekao je Krstajić sa suzama u očima, a potom je i nastavio:

"Nisam o tome sanjao, nego sam jednostavno želeo da igram u Čeliku i da jednog dana možda zaigram fudbal u Zenici. Danas, kao selektor Srbije isto tako nisam očekivao da ću doći do ove pozicije u kojoj sam danas. Trenerski posao sam krenuo da radim iz ljubavi jer volim fudbal i zato što mnogu da doprinesem nešto ovoj igri. Na kraju hvala još jednom hvala svima i ponosan sam što dolazim iz moje rodne Zenice".

Pored Krstajića, nagradu za osobu godine u Bosni i Hercegovini primili su i Vahid Halihodžić, Zlatko Dalić i Vladimir Petković, koji su odveli Japan, Hrvatsku i Švajcarsku na Mundijalu u Rusiji. Nagradu je dodelio "Večernji list BiH" u Hrvatskom domu Stjepan Kosača u Mostaru.

Govor Mladena Krstajića možete pogledati od 7:04 do 8:48.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bmw

16.05.2018 23:38

Nostalgija za Zenicom

ODGOVORITE
Name

Gojko Kengur

17.05.2018 02:42

Čestitam!

ODGOVORITE