Mančini se odriče 11 miliona € zbog Italije!

Sve je izvesnije da će Roberto Mančini biti novi selektor reprezentacije Italije.

Fudbal 14.05.2018 | 22:30
Mančini se odriče 11 miliona € zbog Italije!
Manćini se odrekao 13.000.000 evra zbog Italije! U sredu potpisuje...

Višestruki izvori očekuju da Mančini preuzme "Azure" najkasnije u sredu, po okončanju sezone u Rusiji.

Mančini je zbog Italije, s kojom bi trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor vredan dva miliona evra godišnje, spreman da se odrekne godišnje plate od 13 miliona evra u Zenitu.

Ukoliko izbori plasman na Euro 2020, Mančini će dobiti bonus, a tu je i opcija za produžetak saradnje nakon leta te godine. 

Mančini bi na mestu selektora Italije, koja će prvi put posle 40 godina propustiti Mundijal, mogao da debituje 28. maja u prijateljskoj utakmici sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Roberto Manćini je novi selektor Italije i tu nema više nikakve dileme. Iskusni stručnjak će najakasnije do srede parafirati ugovor sa tamošnjim Fudbalskim savezom, posle čega će se biti upriličena i promocija. 

Ono što je novo u deloj priči jeste novac kog će Manćini odreći kako bi seo na klupu Italije. Naime, iz više izvora potvrđeno je da će po prekidu raskidu saradnje sa Zenitom Italijan ostati bez cirka 13.000.000 evra?! Upravo toliko on bi zaradio da je do kraja ispoštovao ugovor sa Rusima.    

Manćini će sa Azurima potpisati na dve godine, uz mogućnopst produženja na još godinu dana, i sve to za platu od 2.000.000 evra po sezoni. Njegov debi biće protiv selekcije Ujedinjenih Arapskih Emirata 28. maja. 

Podsetimo, Italijani su bez selektora od novembra prošle godine kada je Đampjero Ventura dobio otkaz nakon što nije uspeo da prođe baraž protiv Švedske.  

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ug

14.05.2018 22:33

A naši tužuju za 100 000 i manje .

ODGOVORITE