Protest: Gore američke zastave

Hiljade Iranaca okupilo se na ulicama Teherana u znak protesta zbog odluke američkog predsednika Donalda Trampa da se povuče iz nuklearnog sporazuma sa Iranom. Osim u prestonici, protesti održani u još nekoliko gradova.

Svijet 11.05.2018 | 18:32
Protest: Gore američke zastave
Iako je bilo malo uzvika "Smrt Americi", veliki broj Iranaca uznemiren je zbog Trampove odluke, što suštinski predstavlja podstrek za pristalice tvrde linije iranske politike, koji su i tokom pregovora o nuklearnom sporazumu upozoravali na moguće poteze Zapada.

Osim povlačenja Amerike iz nuklearnog sporazuma, Iranci su besni i zbog serije izraelskih napada na Siriju. Jerusalim tvrdi da su napadi bili usmereni protiv pripadnika iranske Revolucionarne garde u Siriji.

(Agencije) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gdje ste

11.05.2018 21:21

Bogami ste se vi puno zamislili.Jevreji su jaci od Amerike i Rusije.Zajedno.Pokvario vam se kalkulator.

ODGOVORITE
Name

Kordinirano

12.05.2018 08:14

Daleko bilo da sam rasista, ali moje iskustvo iz mog zivota medju Muslimanima u Bosni je da se nista ne desava spontano i da je sve kordinirano. Ne znam zasto pale neciju zastavu kad su SSAD operutali kao i sve zemlje koje su naselili u invaziji na Hriscanstvo. Da me ne napadnete prebrzo: prvo navedite koliko ne-Muslimani zivi normalno u nekoj muslimanskoj zemlji. Nemojte o Dubaiju, jer to je laza za naivne.

ODGOVORITE