PL: Tadić i "sveci" opstali!

Sautempton preživeo Svonsi, Tadić i ekipa ostaju u Premijer ligi! Fudbaleri Sautemptona pobedili su Svonsi sa 1:0 u zaostalom 31. kolu engleske Premijer lige i direktnoj borbi za opstanak u Premijer ligi.  Manolo Gabijadini sačuvao Sautempton u Premijer ligi.  Džoker Gabijadini utišao Liberti za tri minuta! Premijer liga i dogodine u Sautemptonu! Italijan doneo verovatno spasonosne bodove za ekipu Marka Hjuza.

Fudbal 09.05.2018 | 12:30
PL: Tadić i "sveci" opstali!
Tim Dušana Tadića je slavio zahvaljujući golu Manola Gabijadinija kome su bila dovoljna četiri minuta na terenu da bi zatresao mrežu u 72. minutu.

Italijan je u igru ušao u 68. minutu umesto Bednareka, u 72. je njegova ekipa imala korner, Gabijadini se najbolje snašao u opštem metežu i smestio je loptu u mrežu.

Pored igrača na terenu, slavili su i navijači i uprava kluba jer je Sautempton zahvaljujući tom golu gotovo izvesno ostao u Premijer ligi, a Svonsiju ostaje nada da će pobedom nad Stoukom u poslednjem kolu ostati u PL. 

"Labudovi" moraju da se nadaju i porazu Hadersfilda od Arsenala na oproštaju Arsena Vengera od klupe "Tobdžija". 

Do kraja ostalo još samo jedno kolo, "Sveci" igraju protiv Mančester sitija, ali im pobeda nije ni potrebna jer imaju tri boda više od Svonsija (36 prema 33), ali daleko bolju gol razliku (37:55 prema 27:54). 

Ekipe koje se sigurno sele u niži rang takmičenja od naredne sezone su Vest Bromvič Albion i Stouk.

Videćemo hoće li Dušan Tadić ostati u Sautemptonu, ali ono što je trenutno bitnije, "sveci" će i naredne sezone igrati u Premijer ligi. Zahvaljujući Manolu Gabijadiniju.

Italijan je samo dva minuta po ulasku u igru, u 72, bio najspretniji u gužvi pred golom Svonsija posle centaršuta iz kornera i odbijenu loptu posle odlične intervencije Fabijanskog uspeo da, ipak, smesti iza leđa poljskog golmana.

Bio je to jedini pogodak u ranije odloženoj utakmici 31. kola: Svonsi - Sautempton 0:1 (0:0).

Pobeda gostiju znači da "sveci" kolo pre kraja imaju 76 bodova, a "labudovi" 73, ali uz mnogo lošiju gol-razliku. Zapravo, Sautempton je uspeo da se po bodovima izjednači sa Hadersfildom, koji je sada možda i u najtežoj situaciji, pošto ima najgoru gol-razliku (-29), a predstoje mu dueli sa Čelsijem u gostima i Arsenalom kod kuće 

Svonsi u poslednjem kolu igra protiv već otpisanog Stouka na svom stadionu, pa bi u slučaju pobede i dva poraza Hadersfilda, uspeo da prestigne pomenutog rivala jer već ima bolju gol-razliku (-27).

Uz ranije eliminisani Stouk, pobeda Sautemptona donela je i definitivno ispadanje Vest Bromvič Albiona iz Premijer lige.

Ko će biti treći putnik u Čempionšip, saznaćemo u nedelju, 13. maja (sve utakmice se igraju od 16 časova).

Vredi pomenuti i da je Sautempton zasluženo slavio ovog utorka, jer je više napadao, stvorio više šansi za pogodak, dok su domaći fudbaleri preuzeli inicijativu tek posle primljenog gola. 

Dušan Tadić je igrao do 83. minuta.

Direktan okršaj na Libertiju u borbi za opstanak u elitnom rangu pripao je Sautemptonu. Za to je najzaslužniji Džoker Marka Hjuza, Manolo Gabijadini, koji je nakon samo tri provedena minuta na terenu postigao odlučujući pogodak za svoj tim i doneo mu tri odlučujuća boda u borbi za opstanak – 0:1 (0:1).

Sautempton pobedom nad Svonsijem teoretski još nije obezbedio ostanak u elitnom rangu, ali je će to biti samo deo formalnosti poslednjeg kola, s obzirom da od večerašnjeg protivnika ima daleko bolju gol razliku (Sautempton -19, Svonsi -27).

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 72. minutu, nakon kornera koji je izveo Dušan Tadić. Na odbijenu loptu je prvo naleteo Čarli Ostin, ali je domaćin uspeo da zaustavi taj pokušaj, međutim, ne i sledeći, kada se lopta posle udarca Gabijadinija posle pravog karambola našla u mreži domaćina.

Sveci su apsolutno zasluženo stigli do slavlja. Bili su konkretniji i opasniji protivnik, dok je domaćin, kao u ostalom i tokom najvećeg dela sezone, bio potpuno bezidejan i nedovoljno agresivan. Najveću pretnju za domaći gol predstavljao je Čarli Ostin, ali je uloga glavnog egzekutora ipak pripala Gabijadiniju, koji je danas bio taličan za goste.

Svonsiju je ostala još jedna nada, a to je da ubedljivo savlada Stouk u poslednjem kolu i da se nada katastrofama Sautemptona od Mančester Sitija na Sent Merisu, odnosno Hadersfilda od Čelsija na Stamfordu. Večeras je formalno ispao i Vest Bromvič Albion.

TABELA PREMIJER LIGE:

Mančester siti (36 utakmica) 94 boda
Mančester junajted (36) 77
Liverpul (37) 72
Totenhem (36) 71
-------------------
Čelsi (36) 69
Arsenal (36) 60
-------------------
Barnli (37) 54
Everton (37) 49
Lester (36) 44
Njukasl (36) 41
Kristal Palas (37) 41
Bornmut (37) 41
Votford (37) 41
Brajton (36) 40
Vest Hem (36) 38
Sautempton (37) 36
Hadersfild (36) 36
-------------------
Svonsi (37) 33
VBA (37) 31
Stouk (37) 30

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar