Umjereno oblačno vrijeme s kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje umjereno oblačno vrijeme u centralnim dijelovima, dok je na istoku i jugu moguća pojava kratkotrajnih pljuskova.

Bosna i Hercegovina 07.05.2018 | 09:34
Umjereno oblačno vrijeme s kišom
Ujutro će biti malo do umjereno oblačno na sjeveru i jugu zemlje, a u centralnim i planinskim predjelima moguća je slaba kiša. U kotlinskim predjelima i oko rijeka na sjeveru javljaće se sumaglica i magla.

Tokom dana preovladavaće suvo i djelimično sunčano vrijeme uz više oblaka u centralnom dijelu, dok je na krajnjem istoku i jugu moguća pojava kratkotrajna slaba kiša ili pljuskovi.

Popodne će u većini predjela biti suvo sa sunčanim intervalima na sjeveru i zapadu. Na jugu, jugoistoku i dijelom istoku, uz rijeku Drinu će biti popodnevnih pljuskova, a na jugu i pojava grmljavine.

Vjetar umjeren sjevernih smjerova, na planinama i Hercegovini sjeveroistočni vjetar na udare koji će krajem dana slabiti.

Najviša dnevna temperatura od 19 do 24, na jugu do 27, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova : Kneževo devet, Kotor Varoš i Klekovača 10, Mlječanica, Manjača i Han Pijesak 11, Kalinovik, Novi Grad, Majevac, Šipovo, Mrkonjić Grad, Sokolac i Ribnik 12, Krupa na Uni, Krupa na Vrbasu, Istočno Sarajevo, Rudo i Doboj 13, Foča, Banjaluka, Prijedor i Bijeljina 14, Bileća 16 i Trebinje 18 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar