Tramp, Putin i Đinping u Guči?

Načelnik Moravičkog okruga i predsjednik Saborskog odbora Sabora trubača u Guči Slobodan Jolović pozvao je brojne poznate zvanice da prisustvuju saboru.

Svijet 06.05.2018 | 21:22
Tramp, Putin i Đinping u Guči?
Jolovića nije obeshrabrilo to što niko od poznatih svjetskih ličnosti proteklih godina nije došao u Guču, da ove godine uputi poziv liderima tri najmoćnije države svijeta – predsjednicima SAD, Rusije i Kine Donaldu Trampu, Vladimiru Putinu i Si Đinpingu, piše list “Danas”.

U otvorenom pismu trojici državnika potkrala se, međutim, jedna greška. Kineski predsjednik dobio je novo ime Si ĐinpinK, koje se dva puta ponavlja u Jolovićevoj pozivnici.

“Vladimiru Vladimiroviču Putinu, predsedniku Rusije, Donaldu Džonu Trampu, predsedniku Amerike, Si Đinpinku, predsedniku Kine; Uvaženi predsednici, Pozivam Vas da ove godine, od 10. do 12. avgusta, budete naši dragi gosti na 58. Saboru trubača u Guči. Da dođete i vidite naše lepo Dragačevo, čujete narodnu izvornu pesmu i najbolje srpske ali i svetske trubače – navodi se na početku Jolovićevog pozivnog pisma trojici svjetskih državnika.

On Putina, Trampa i Đinpinga poziva da uživaju uz zvuk trube, kupus iz zemljanog lonca, sir, kajmak, proju, hajdučki ćevap, jagnjeće i praseće pečenje i hladno piće. Nakon toga, kako navodi, sva trojica će se mnogo bolje razumjeti, “a nama i celom svetu će biti bolje“.

Jolović je u dva navrata na Sabor trubača pozivao glumicu Džuliju Roberts. U više navrata pozivao je Vladimira Putina, a po jednom Dimitrija Medvedeva i Baraka Obamu.

(b92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Alan Ford

06.05.2018 21:17

Koja budala...

ODGOVORITE
Name

ro

07.05.2018 05:52

Koja budala.Odlaze im dijelovi teritorije države a oni raspalili Guču kao pravu sliku Srbije.Pijanstvo i spavanje po šancevima a i narkomana ima polijep broj.Šta ova Srbija misli i ovaj ludak ? Pa ko će mu doći ? Gdje on uopšte živi ?

ODGOVORITE
Name

BOle

07.05.2018 15:07

Ima li mjesta za šator, a ne možeš staviti svu trojicu zajedno, ovaj trteći je peder, nema smisla...

ODGOVORITE