Laganje je znak inteligencije

Studija je pokazala da deca koja su sklona laganju imaju bolje veštine razmišljanja i jaču memoriju.

Zanimljivosti 05.05.2018 | 11:35
Laganje je znak inteligencije
Koliko puta ste shvatili da vas je dete slagalo, ali da ga nijedna kritika i grdnja nisu odvratile da to i ne ponovi? Nije sve tako crno, ne brinite. Istraživanja pokazuju da su "mali prevaranti" ponekad mnogo inteligentniji od svojih vršnjaka.

Studija objavljena u časopisu "Experimental Child Psychology", sprovedena na univerzitetima u Šefildu, Stirlingu i Floridi, pokazala je da deca koja su sklona laganju imaju bolje veštine razmišljanja i jaču memoriju. U istraživanju je učestvovalo 114 dece uzrasta između sedam i 11 godina, koja su rešavala test opšteg znanja, ne znajući da ih kamera snima.

Četvrtina mališana je zavirivala u odgovore ispisane na papiru, iako im je prethodno rečeno da to ne smeju da čine. Deca su zatim radila verbalni memorijski test, a rezultati su pokazali da su oni koji su varali na kvizu test rešili znatno bolje, upamtivši više reči od onih koji nisu varali. Ali, istovremeno oni nisu bili bolji u pamćenju slika, što su istraživači objasnili time da je laganje više usmereno na praćenje verbalnih informacija nego na vizuelnu memoriju.

Novosti
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A

06.05.2018 21:10

Znači sve oko mene genije do genija!

ODGOVORITE