Legende Enfilda uvjerene: Real je slab!

Liverpul može da ga pobedi! Optimizam u Mersisajdu posle plasmana u finale Lige šampiona.

Fudbal 03.05.2018 | 19:15
Legende Enfilda uvjerene: Real je slab!
Posle 11 godina Liverpul je opet u finalu Lige šampiona.

Naravno da je oko Enfilda nastala euforija i da se ne obraća mnogo pažnja što je naspram njih veliki tim kao što je Real Madrid koji u Kijevu brani dvostruku uzastopnu evropsku titulu. Legende Crvenih Dani Marfi i Krejg Belami su uvereni da će Liverpul pobediti u tom finalu 26. maja zato što je Real ranjiv.

Bez obzira što Liverpulov tim nema prevelikog iskustva u ovakvim finalima, nekadašnji omaleni vezista je optimista.

"Mislim da imamo veliku šansu. Ne vidim kako Real može da odigra utakmicu, a da ne dozvoli Liverpulu da stvori veliki broj prilika. Možda će oni dati gol, ali Liverpul će imati dosta prilika za pogodak na toj utakmici. Da je Liverpul mogao da bira između Bajerna i Reala, mislim da bi izabrao Madriđane. I mislim da im je suđeno da osvoje ovaj trofej. Ima nešto u ovom timu Liverpula u načinu na koji igra. I dalje mi je u glavi utakmica sa Totenhemom kada nisu mogli da izdrže visok presing Pevaca. Dakle, imaju slabosti", kaže Marfi.

S njegovim mišljenjem slaže se i Velšanin, koji vidi slabosti u Realovoj igri.

"Gledao sam Real protiv Juventusa i taktički je bio ranjiv na tim utakmicama. Način na koji Real igra savršeno odgovara Liverpulu. Madriđani ne jure one koji najbrže trče i možeš lako da im pobegneš. Iskustvo će biti važno u finalu, ali ovaj tim Reala nije dobar kao onaj u prethodne dve godine. Liverpul ima lepu priliku, imaće i samopouzdanje, jedino što me brine je Realovo iskustvo. Ali, sviđa mi se Liverpul, zaista. Da se kladim, stavio bih sve pare na njih", poručio je Krejg Belami.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images   

Komentari / 0

Ostavite komentar