Adžem: Zasluženo! Starčević: Nismo još odustali!

Treneri Željezničara i Krupe složni u ocjeni da borba za trofej Kupa BiH nije završena poslije prve utakmice koja je završena pobjedom Sarajlija rezultatom 2:0.

Fudbal 03.05.2018 | 09:15
Adžem: Zasluženo! Starčević: Nismo još odustali!
Željezničar će imati solidnih dva gola prednosti u revanš utakmici finala Kupa BiH za sedam dana u Krupi na Vrbasu.

U prvom meču Željezničar je zasluženo stigao do pobjede 2:0, zahvaljujući grešci gostujućeg golmana, te dobroj akciji "plavih" i pogotku Graovca u drugom poluvremenu.

Poslije utakmice trener Željezničara Admir adžem i trener krupe Slobodan Starčević bili su složni u ocjeni da borba za trofej još nije završena.

"Ekipa Krupe nam je postavila težak zadatak jer su se branili dosta dobro i mi smo morali kroz posjed tražiti priliku po stranama. To smo donekle uspjevali, ali nismo stvorili dovoljno šansi, koliko smo mislili da ćemo stvoriti. Krupa je dosta prijetila iz kontri i polukontri i bili su dosta opasni. Ja sam morao odmoriti neke igrače, nažalost nisam mogao mnogo jer ovaj tempo je zaista težak. Čestitam svojim igračima na trudu, mislim da smo zasluženo pobijedili, ali ovo je tek prvo poluvrijeme, drugo poluvrijeme ćemo odigrati u Krupi“, rekao je Adžem poslije utakmice.

Trener gostiju Slobodan Starčević čestitao je protivniku, ali istakao da ništa nije gotovo.

"Čestitam ekipi Željezničari na pobjedi od 2:0. Odmah moram reći da nismo odustali i da je ovo nama idealan rezultat za revanš.  Mi ćemo pokazati svoje pravo lice u Krupi“, poručio je Starčević, a potom se osvrnuo nautakmicu na Grbavici:

"U prvom poluvremenu smo imali problem da odgovorimo na aktivnost Graovca i Zakarića. Nakon jedne greške golmana to je i dovelo do gola. U drugom poluvremenu smo odigrali ravnopravno i to je put koji ćemo mi tražiti u revanšu i mislim da će uzvratna utakmica donijeti dosta agresije. Mi smo danas vidjeli da se Kup mora osvojiti kroz agresiju i hvala igračima Željezničara koji su nam pokazali kako trebamo pobijediti utakmicu".

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar