Alison: Prija interes Liverpula i Reala, ali...

Golman Rome briljira ove sezone.

Fudbal 07.05.2018 | 18:45
Alison: Prija interes Liverpula i Reala, ali...
Čuvar mreže Rome Alison Beker priznao je da postoji interes Liverpula i Real Madrida za njegove usluge, ali i naglasio da "razmišlja samo o sadašnjosti".

Za brazilskog golmana još proteklog ljeta interes je pokazalo nekoliko klubova, ali je odlučio da ostane u Vječnom gradu. I nije se pokajao.

"Ne znam šta će se desiti", odgovorio je za "Gazetu delo Sport" kada je upitan o eventualnom transferu.

"Logično je da mi sve to prija. Nije to pitanje potrebe. Znam svoju vrijednost, ne u smislu novca, nego kao igrača. Znam koliko donosim timu, ali trenutno razmišljam samo o sadašnjosti. Ostavljamo za kasnije priču o budućnosti", rekao je 25-godišnji golman, koji ove sezone pruža sjajne partije, kako u Seriji A, tako i u Ligi šampiona, gdje je njegov tim dogurao do polufinala.

On je još jednom potvrdio da je mislima samo u Rimu.

"Ovdje sam i treba da se fokusiram da branim dobro. Čak i kada sam bio i Internasionalu, pregovarao sam i potpisao ugovor sa Romom, ali i tada sam bio fokusiran na trenutni klub", dodao je Brazilac.

Golman "vučice" izdvojio je trojicu igrača iz Serije A, koji su po njemu trenutno najbolji u ligi, napadača, defanzivca i golmana. Zanimljivo, sve trojica su iz Intera.

"Rekao bih Mauro Ikardi, Žoao Miranda i naravno moj idol Đanluiđi Bufon, ali s obzirom da nije igrao mnogo u posljednje vrijeme, onda Samir Handanović."

Alison je u Romu stigao 2016. godine, a prije toga tri godine nosio je dres brazilskog Internasionala.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 25 utakmica, od čega 16 u kvalifikacijama za predstojeći Mundijal i sasvim izvjesno je da će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji biti prva "jedinica" nacionalnog tima.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar