Crni dani za PAO: Zbog 500.000 u drugoj ligi?!

Rok do ponedjeljka!

Fudbal 03.05.2018 | 20:00
Crni dani za PAO: Zbog 500.000 u drugoj ligi?!
Najteži dani u istoriji Panatinaikosa!

Samo nekoliko sedmica nakon što je UEFA odlučila da izbaci PAO iz svojih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja na tri godine, novi udar na ovaj klub - ovoga puta iz Fudbalskog saveza Grčke, opet zbog novca.

U pitanju je dugovanje nekadašnjem njihovom igraču Jensu Vemeru (2015-2017) u iznosu od 500.000 evra, a ukoliko PAO ne plati do ponedjeljka - ponovo će im biti oduzeta tri boda.

To bi bilo treći put u istom slučaju, pošto je Superliga Grčke prethodno to učinila 11. i 23. aprila, pa ne samo da bi Panatinaikos ostao bez devet bodova zbog pola miliona evra, nego bi automatski bio i izbačen u drugu ligu, kako je to treći prekršaj!

Takođe, "zeleni" su kažnjeni i pred početak sezone sa "minus 2" boda zbog nereda u plej-ofu protiv PAOK-a prošle godine, pa već sada imaju osam bodova manje od onoga što su zaradili.

Ovo je ključna sedmica za Panatinaikos koji je u pregovorima i sa novim vlasnikom, a Liga je saopštila da će im oduzeti bodovi biti vraćeni onda kada izmire dugovanja, odnosno ako postignu dogovor sa igračem koji je stigao iz Paderborna.

Panatinaikos je odigrao užasnu sezonu i sa osam oduzetih bodova zauzima deseto mjesto, a šampion zemlje je neočekivano AEK.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar