LŠ: Čakir na Bernabeuu, Skomina u Rimu!

Turski sudija Džunejt Čakir deliće pravdu u revanš meču polufinala Lige šampiona između Real Madrida i Bajerna.

Fudbal 30.04.2018 | 21:45
LŠ: Čakir na Bernabeuu, Skomina u Rimu!
Glavni arbitar meča na Santjago Bernabeuu u utorak biće pod lupom zbog prethodnog meča LŠ na ovom terenu u kojem je Real na kontroverzan način eliminisao Juventus.

Čakir je već godinama jedan od najpoštovanijih svetskih sudija, a Realu je delio pravdu upravo protiv Juventusa, ali u Torinu u pobedi 3:0.

Međutim, u Madridu ga posebno pamte zbog prošlosezonskog okršaja sa gradskim rivalom Atletikom u porazu 2:1, ali i iz 2013. kada je skandalozno sudio u duelu sa Mančester junajtedu kojem je isključio Luisa Nanija.

Poznaju ga i u Minhenu jer im je sudio u pobedi nad PSŽ 3:1 u grupnoj fazi, a vrhunac karijere mu je bilo finale LŠ Barselona – Juventus 3:1.

Čakir je pozat po "lakom obaraču" i čestom pokazivanju žutih i crvenih kartona. Real će na svom terenu braniti prednost od 2:1 iz Minhena.

S druge strane, pravdu u revanš meču između Rome i Liverpula, koji će braniti prednost od 5:2 u Rimu, deliće Slovenac Damir Skomina.

Sudio je finale Lige Evrope prošle sezone, te četvrtfinale EURO 2016, a ove godine skoro isključivo derbije u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar