Čisti papiri i vječiti u klinču: Srpski derbi za Giljermea!

Posle Crvene zvezde i Partizan se navodno uključio u trku za 26-godišnjeg Brazilca.

Fudbal 04.05.2018 | 22:00
Čisti papiri i vječiti u klinču: Srpski derbi za Giljermea!
Crvena zvezda se prva zamislila, ali izgleda da bi i Partizan mogao da dobije šansu da večitom rivalu preotme planirano pojačanje. Jer agenti Beneventovog Giljermea - Brazilca sa više nego pristojnom biografijom za srpske uslove - navodno su svog klijenta već ponudili i crno-belom klubu sa Topčiderskog brda!

Ono što je možda još važnije, lokalni Il Sanino Kuotidijano piše da će 26-godišnji krilni fudbaler, koji je najbolje fudbalske dane imao u Legiji iz Varšave, ovog leta dobiti čiste papire iako mu ugovor sa Beneventom ističe tek u junu 2019. Danima su novinari pokušavali da iščačkaju da li u Giljermeovom ugovoru postoji klauzula po kojoj on postaje slobodan igrač ako Benevento ispadne iz Serije A i konačno su uspeli - odgovor je potvrdan. Giljerme ima opciju da ostane, ali i da ode, a posle ispadanja u Seriju B sigurno je da će izabrati ovo drugo. Nije on baš legenda Beneventa pa da ostaje tamo da mu pomogne u drugoj ligi. Uzeće ispisnicu i bez obeštećenja potražiti novi klub. Pritom verovatno nešto i ućariti samo na ime potpisa, baš zato što stiže kao slobodan igrač.

Da li u Srbiju? Il Sanino tvrdi da su Giljermovi zastupnici prvo skoknuli do Beograda, možda ohrabreni kako je pojedinim fudbalerima (čitaj: Ričmondu Boaćiju) cena skočila posle sjajne godine u Srbiji. Samo što nije samo Zvezda opcija. Sada je i Partizan navodno u igri. Pod uslovom da sam i odluči da se u nju uključi.

Jer večitima se u svakom prelaznom roku nudi mnogo igrača. Katkad i ne toliko kvalitetnih. Ali kao što smo već naveli u inicijalnoj vesti, Giljermeov CV obećava.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar