Crvena zvezda slavi titulu u tišini "Rajka Mitića"!

Fudbaleri i stručni štab crveno-belih neće imati sa kim da se raduju narednog vikenda u Beogradu, bez obzira na to da li će titula biti osigurana u nedelju ili baš 5. maja.

Fudbal 27.04.2018 | 11:45
Crvena zvezda slavi titulu u tišini "Rajka Mitića"!
Osvojili titulu u nedelju u Kruševcu ili slavlje "odložili" za još jedno kolo, fudbaleri Crvene zvezde neće moći da je proslave sa navijačima 5. maja u Beogradu.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Crvenu zvezdu sa utakmicom bez publike i novčano milion i 200 hiljada dinara zbog propusta u organizaciji izgreda svojih navijača u 157. "večitom derbiju", dok je Partizan kažnjen novčano - milion dinara.

Crveno-beli, koje pobeda deli od 28. titule prvaka Srbije, sastaju se u nedelju sa Napretkom u gostima u okviru 34. kola, a onda će iza zatvorenih kapija Stadiona "Rajko Mitić" dočekati Spartak 5. maja u meču koji je bio zamišljen kao povod za proslavu titule - bez obzira na to da li će ona i matematički biti osigurana već pod Bagdalom.

Zbog žestoke tuče na zapadnoj tribini tokom pobede nad Partizanom od 2:1 kojom je praktično rešeno pitanje šampiona, ali i provokacije u vidu falusa od balona kao i velikog broja zapaljenih baklji i topovskih udara, deo navijača Crvene zvezde doveo je fudbalere i stručni štab u situaciju da se istorijskom uspehu raduju u tišini "Marakane".

Novčano, "večiti" su kažnjeni zbog serije incidenata koje su Delije i Grobari izazivali tokom utakmica ovog proleća, dok je Vojvodina sa 200.000 kažnjena zbog saopštenja, a 50.000 dinara zbog pritotehnike upotrebljene tokom meča sa Voždovcem.

Raspored Crvene zvezde:

Napredak (29. april)*

Spartak (5. maj)

Vojvodina (12. maj)*

Voždovac (19. maj)*

napomena: zvezdicom su označena gostovanja

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar