Zvezda nalazi novog trenera - u Crnoj Gori?

Tačnije - vraća svog starog šefa struke. . .

Košarka 26.04.2018 | 15:45
Zvezda nalazi novog trenera - u Crnoj Gori?
Posle neuspeha u finalu ABA lige, ostanka bez evroligaške licence, a potom i poraza od Borca u Čačku, alarmi u Crvenoj zvezdi mts su uključeni.

Da li će takva situacija na Malom Kalemegdanu posle radikalnih rezova u ekipi dovesti i do još drastičnijeg poteza - smene trenera?

Očigledno nije isključeno.

Prema saznanjima portala Mondo.me, na klupu Zvezde uskoro bi mogao da sedne trener Mornara Mihailo Pavićević (60), koji je sa crveno-belima 1998. godine osvojio titulu šampiona SR Jugoslavije.

Šef struke najprijatnijeg iznenađenja regionalne lige nedavno je aplauzom dočekan u crveno-belom "Pioniru" i posle te utakmice priznao je da ga je takav doček doveo skoro do suza.



Ako bi Pavićević zaista seo na klupu Zvezde, imao bi pred sobom težak zadatak da stabilizuje uzdrmanu ekipu, da je uigra posle velikih promena i da sa njom nastavi odbranu titule, u kojoj je čačanski poraz možda i oduzeo crveno-belima prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Odgovor na pitanje da li će rođeni Baranin opet preuzeti Zvezdu verovatno nećemo dugo čekati.

Pavićević je prošle decenije devet godina radio u Finskoj (osvojio pet titula), a pre dve godine dao je otkaz u Kini da bi pomogao bratu Đorđiju u podizanju Mornara, koji su doveli do statusa sigurnog učesnika Evrokupa u sledećoj sezoni.

Đorđije, koji je prethodnih sezona bio i glavni finansijer i menadžer i trener kluba, prepustio je letos funkciju trenera starijem bratu, s kojim je 80-ih godina činio i udarni bekovski tandem Mornara i posvetio se unutrašnjoj organizaciji kluba i skautingu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar