Trojici braće odrubili glave

Pripadnici Islamske države (ID) odrubili su glave trojici braće u istočnoj avganistanskoj provinciji Nangarhar, rekao je avganistanski zvaničnik.

Svijet 23.04.2018 | 09:45
Trojici braće odrubili glave
Ataulaj Kogijani, portparol guvernera Nangarhara - glavnog uporišta ID u Avganistanu, rekao je da su braća ubijena u distriktu Čaparhar u subotu uveče, prenosi danas Rojters.

Najstariji brat Nisar Tarelival (27) bio je lekar u privatnoj klinici, dok je srednji brat Najim (24) radio na vakcinaciji, a najmlađi, Abdul Vahab (19) bio je student medicine.

Kogijani je naveo da je oca žrtava, koji je takođe bio lekar, Islamska država prošle godine ubila na isti način - odrubljivanjem glave. 

Inače, Islamska država je ozloglašena po brutalnosti u ovoj avganistanskoj provinciji, odrubljujući glave zarobljenicima. 

U odvojenom incidentu, Islamska država je kidnapovala 11 farmera u distrkitu Rodat u provinciji Nangarhar, a kasnije je pustila dvojicu.

Islamska država nije, za sada, preuzela odgovornost ni za jedan od ova dva incidenta.

Provincija Nangarhar, na poroznoj granici s Pakistanom, postala je uporište ID, koja je postala jedna od najopasnijih ekstremističkih grupa otkako s pojavila početkom 2015. godine, zaključuje britanska agencija.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar