Zvezda u Nišu: Tamo nikome nije lako!

Vladan Milojević ne dozvoljava svojim igračima da se opuste, uprkos značajnoj bodovnoj prednosti.

Fudbal 20.04.2018 | 19:45
Zvezda u Nišu: Tamo nikome nije lako!
Još tri pobede u preostalih šest kola Superlige potrebne su Crvenoj zvezdi da osvoji 28. titulu nacionalnog prvaka. Do prve od njih, izabranici Vladana Milojevića pokušaće da dođu u subotu u Nišu (19 časova, prenos na TV Arena Sport 1).

Radnički je već dva puta ove sezone ubedljivo savladan (4:0 i 3:0), ali Nišlije drugo kolo plej-ofa dočekuju u jeku borbe za treće mesto, koje donosi izlazak na međunarodnu scenu.

U prošlom kolu prekinuli su niz od četiri utakmice bez pobede (tri poraza i remi), pošto su na Banovom brdu slavili 3:2 protiv Čukaričkog. Sigurno je da će izabranici Dragana Antića silno motivisani ući u predstojeći duel, što se može zaključiti i po trenerovim rečima, da će Zvezdi suprotstaviti tim u napadačkoj formaciji, sa trojicom isturenih igrača - Pavkov, Stojanović, Mrkić.

"Rekao sam i pre početka plej-ofa da su sve ekipe zaslužile da budu tu gde su. Idemo u goste dobroj ekipi, koja ima kontinuitet, bore se za Evropu. Čeka nas dobra atmosfera u Nišu, nikome nije lako kada tamo gostuje", istakao je Vladan Milojević na konferenciji za medije.

Dosta bure bilo je posle utakmica Radničkog oko suđenja. Rivali su se žalili, igrači Čukaričkog čak i posedali na travu iz protesta, ali Zvezdin trener kaže da ne brine.

"Ne plašim se i ne opterećujem se time. Bliži se kraj prvenstva, rastu tenzije jer svi imaju svoje ciljeve, a svi su tu negde blizu po bodovima. Svuda je tako, ne samo kod nas".

Crveno-beli su pobedom nad Partizanom 2:1 prošle subote pobegli "večitom rivalu" na velikih devet bodova prednosti, što je bio povod da ih mnogi već proglase šampionima.

Milojević, ipak, ne misli tako.

"Nema opuštanja na treninzima, ne dozvoljavam to. Tako će biti dokle god bude trajalo prvenstvo. Trudićemo se da osvojimo što više bodova".

Zvezdin trener na raspolaganju će imati sve igrače osim Mičela Donalda koji će pauzirati dve utakmice zbog crvenog kartona.

"Sem Donalda nemamo kadrovskih problema i to me raduje. Nisam još razmišljao o startnoj postavi, videćemo. Ne mora da znači da uvek igraju 11 najboljih. Imam veliki fond igrača i srećan sam zbog toga", naveo je Milojević.

O NEMANJI POSLE SEZONE

Sin Vladana Milojevića važi za izuzetnog talenta, ali ne igra za Čukarički - čiji je član - niti za Srbiju, pošto je prihvatio poziv u mladu reprezentaciju Grčke. Zašto je sve tako, Milojević je najavio da će otkriti kada se završi sezona.

"Oglasiću se na kraju prvenstva. Sada nije trenutak da pričam o tome, ali nećete biti uskraćeni za odgovor", kratko je rekao Zvezdin trener.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar