Bokan: Sve negativne vijesti o EL stižu iz Beograda!

Predsednik košarkaškog kluba Budućnost Dragan Bokan uverava da će crnogorski tim biti deo evopske košarkaške elite.

Košarka 21.04.2018 | 10:30
Bokan: Sve negativne vijesti o EL stižu iz Beograda!
Nakon što je u medijima objavljeno da je nastup novog šampiona ABA lige u Evroligi upitan jer dvorana Morača ne ispunjava kriterijume, Bokan je stavio tačku na te spekulacije.

On je za RTCG kazao da nema tih uslova koje Budućnost, grad i Crna Gora ne mogu da ispune kako bi klub od iduće sezone igra u društvu evropskih velikana.

"Sve je u rukama KK Budućnost, Podgorice i Crne Gore. Prema tome, što se tiče kapaciteta 'Morače', finansija kluba i svih ostalih uslova - to je rešena stvar. Imamo rešenje i za garancije prvoklasnih banaka. Siguran sam da će Podgorici biti potrebna najbolja moguća organizacija", kazao je Bokan.

Predsednik kluba najavio je stvaranje ekipe koja odavno nije viđena na ovim prostorima.

"Ako Budućnost želi da igra Evroligu treba da ima respektabilan tim i siguran sam da će ga imati i siguran sam da će KK Budućnost možda sledeće sezone imati najjači tim u istoriji", naglasio je Bokan.

Saopštio je da je zakazan sastanak sa čelnicima Evrolige.

"Ne želim da otkrivam detalje razgovora sa Evroligom jer znam da će se zloupotrebljavati, pa želim da budem jako precizan i oprezan. Javnost će biti blagovremeno informisana. Sve ide kako treba", kazao je Bokan.

Finalnu seriju van parketa obeležio je svojevrsni "rat saopštenjima" Budućnosti i Zvezde, pošto su iz beogradskog tima optuživali "plave" zbog suđenja.

"Sve negativne informacije u vezi Evrolige koje ne idu u prilog košarci u Crnoj Gori stižu iz Beograda. Razgovarao sam sa Đordijem Bertomeuom (izvršnim direktorom Evrolige), koji nam je čestitao osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu", rekao je predsednik Budućnosti.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ali

21.04.2018 14:50

Kao što je Dodikova Igokea igrala tako će i tvoja Budućnost.Euroliga se igra u velikim gradovima,u arenama i igraju je timovi koji veliku navijačku armiju.Većina evroligaša godišnje proda više dresova nego što Crna Gora ima stanovnika,a dvije trećine te Crne Gore navija za dva beogradska kluba.To je jedan od uslova koji gleda Đordi.Nebitni ste markentiški,neinteresantni za TV prenose,neinteresantni protivnik navijačima iz Eurolige.Dvorana nemože imati uslove jer je stara i nemogu se dozidati tribina,lože,nove svlačionice,pres centar,sektori na tribini i slobodni prolazi na tribini.Finansije su vam u crnoj zoni i nemožete igrati sa bankarskim garancijama već morate imati regularan budžet od sponzora,TV prava,ulaznica.Nemate u Podgorici Hotel kao što su Beogradu.Beogradska Arena za fajnal for dobija ekran muldimedijalnu kocku i tada tek ispunjava sve uslove za Euroligu i to postaje standard.Euroliga će se na ABA području moći igrati samo u beogradskoj,zagrebačkoj i ljubljanskoj areni,a o rupama kao što je Morača je iluzorno pričati.Ako poštuju finansijski fer plej Euroligu mogu igrati Crvena Zvezda,Partizan,Olimpija i infrastrukturno Cibona,Zadar i Cedevita.Ostali ABA ligaši ako budu u Eurocupu ima da budu super zadovoljni.Druga su vremena od kada je Budućnoj u sarajevskoj Zetri igrala Euroligu jer su oni tada bili šampioni SRJ koja je bila šampion Svijeta i Evrope,a u timu su igrali reprezentativci Tomašević,Saša Obradović,Igor Rakočević,Milenko Topić i Vlado Šćepanović,a sada ste iz male beznačajne Crne Gore.Euroliga ide ka NBA standardima što se tiče infrastrukture,marketinga i načina poslovanja samo sa manjom količinom novca.

ODGOVORITE