Kup - Senzacija u Moskvi: Tosno izbacio Spartak!

Trujić pogodio u penal seriji! Veliko iznenađenje na Otkritije Areni!

Fudbal 19.04.2018 | 09:15
Kup - Senzacija u Moskvi: Tosno izbacio Spartak!
Kakav šok u Rusiji. U finalu nacionalnog kupa 9. maja u Volgogradu igraće drugoligaš Avangard iz Kurska i davljenik iz Premijer lige Tosno. Ekipa Dmitra Parfenova danas je priredila pravu senzaciju na Otkritije Areni u Moskvi, pošto je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisala aktuelnog šampiona Rusije i plasirala se u veliko finale - 1:1 (0:0), penalima 4:5.

Spartak je platio danak prilično bezidejne igre tokom čitave utakice, ali je i pored toga bio nadomak pobede. Ekipa Masima Karere uspela da povede golom Ze Luisa iz 62. minuta, ali su gosti izjednačili u 88. minutu preko Galiulina, a kasnije se „muški“ borili u produžecima.

Na terenu su se u današnjoj utakmici našla čak četvorica srpsih igrača. U poslednjoj liniji domaćina bio jeNikola Maksimović, dok je u odbrani gostiju bio Rade Dugalić, a u veznom redu od starta meča Mako Poletanović. Nikola Trujić je u igru ušao u 34. minutu umesto legendarnog Pogrebnjaka, a kasnije je bio jedan od heroja u penal seriji.

Ono što je još zanimljivije jeste da će neko od ova dva tima, koja bi vrlo lako mogla sledeće sezone da igraju u drugoj ligi, biti jedan od ruskih predstavnika u Ligi Evrope naredne sezone.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar