Iznajmljivanje kamere 2.000 KM

Iz MUP-a Republike Srpske nije bilo odgovorio koliko plaćaju iznajmljivanje kamere koja kontroliše saobraćaj na dvije lokacije u Banjailuci. BN TV saznaje da MUP iznajmljivanje kamere na mjesečnom nivou privatnoj firmi plaća dvije hiljade maraka.

Republika Srpska 13.04.2018 | 18:33
Iznajmljivanje kamere 2.000 KM
MUP jednu kameru koja se koristi na dvije lokacije u Banjaluci iznajmljuje i plaća jednoj privatnoj kompaniji. Iz MUP-a nije bilo odgovorio na naše zahtjeve za informacijom koliko se plaća iznajmljivanje te kamere.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač je 3. aprila rekao da će odgovor dobiti ukoliko na dokumentu ne postoji oznaka tajnosti. Odgovor nije stigao.

Kako BN TV saznaje iz izvora ministarstva MUP RS iznajmljivanje kamere na mjesečnom nivou plaća dvije hiljade maraka. Isti izvori, medjutim, tvrde da to nije mnogo novca s obzirom koliko te dvije lokacije za mjesec dana zarade na osnovu zabilježenih saobraćajnih prekršaja.

Opozicija podsjeća na završenu aferu sa kamerama i javno privatnim partnerstvom. 

Kamera koju MUP iznajmljuje od privatne firme prekršaje bilježi na dvije lokacije u Banjaluci, u Vrbanji i na Banjalučkom polju u blizini zgrade Vlade Republike Srpske.



BN televizija

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

MILICIONAR

13.04.2018 16:42

MUP-A RS JE PRIVATNO PREDUZEĆE KOJE INTERESUJE SAMO PROFIT. DA IMAJU IMALO PROFESIONALNOSTI I ETIKE NEBIH OVIH DANA VRŠILI KONTROLU SAOBRAĆAJA I KAŽNJAVALI SVE OD REDA A U CENTRU GRADA SE SVAKODNEVNO OKUPLJJU GRAĐANI KOJI PROTESVUJU ZBOG LOŠE ISTRAGE UBISTVA DAVIDA DRAGIČEVIĆA. UZGRED REČENO, U RS NIKAD GORA BEZB.STANJE, OD SAOBRAĆAJA GDJE SE BILJEŽE REKORDI U NEZGODAMA, DO KRIMINALA I DIVLJAŠTVA U GRADU B.LUCI

ODGOVORITE
Name

Re

13.04.2018 16:58

Mrsss stoko...

Name

preforsirani

13.04.2018 17:09

Druzina komisara Lukaca je policijski biro "izgubljeno-nadjeno", a sve iznad toga je za ove kvazi policajce utopija.

Name

Ne laprdaj

13.04.2018 17:56

Policija Republike Srpske i treba da kontrolise saobracaj. Bas zato sto ljudi voze kao manijaci. Vama kojima smetaju saobracajne kontrole mogu reci samo da vozite normalnije ili da placate kazne. Kukanje na kontrole saobracaja je specificno samo nasim zaostalim ljudima, i to samo dok su ovde. Cim predju u sloveniju ili njemacku voze po pravilima i cute i ne pomisljaju da se zale na policijske kontrole. Kontrola treba i vise i saobracajni zakon treba da bude stroziji da bi se divljaci na putevima malo naucili pameti. A Davida mijesati u pricu o saobracajnoj policiji je bizarno. Temi samo dokazujes da te ta tragedija zanima samo kao izgovor za pljuvanje po sistemu.

Name

Re

13.04.2018 18:16

Biznis policija.

Name

MILI

13.04.2018 18:56

RE, NE LAPRDAJ, OČIGLEDNO DA SI LJIGAVI PRIPADNIK REŽIMSKE POLICIJE ILI REŽIMA. DA SI BAREM JEDNOM OTIŠAO U EU, VIDIO BIH DA OVAKVIH KONTROLA NEMA. NA BEZB.SAOBRAĆAJA SU BITNIJI OSTALI FAKTORI POPUT PUTA, VOZILA I OKOLINE, A U NAŠOJ KVAZI DRŽAVI JE ZA SVE KRIV VOZAČ. ZATO GLUPANE TREBATE PRVO OBEZBEDITI USLOVE ZA NESMETANO ODVIJANJE SAOBRAĆAJA OA ONDA KAŽNJAVATI...

Name

Re Mili

14.04.2018 05:23

Da ti kazem samo,kontrole su mnogo strozije i mnogo skuplje

Name

Zoka

13.04.2018 18:45

Samo pojacati kontrole .

ODGOVORITE
Name

In

13.04.2018 19:16

podrzavam jacu kontrolu saobracaja zbog bezbednosti ali kad ce poceti po zakonu kaznjavati tatine sinove i kceri koji em voze bijesna auta em moramo gledati glavi mjesta kad oni prolaze. Ocito za njih zakon nevazi.

Name

Kim

13.04.2018 19:44

A,da se ti preselis u Sjevernu Koreju,tamo sve zivo kontrolisu pa uzivaj u kontrolama.

Name

Slobo

13.04.2018 19:08

Ako su te kamere samo za zaradu . diz se narode . i kamre u savu.

ODGOVORITE
Name

ZA SLOBU

13.04.2018 20:38

ISKLJUCIVO ZA PRIVATNE POTREBE. LUKACEVA PROMOCIJA ZA PREDSJEDNIKA RS.

Name

ja iz Roga'ce,tek onako

13.04.2018 21:31

Ima li neko pametan da mi objasni ovo:Danas idem solo pješkice i na izlazu iz Roga'ce-patrola..policija u novim "šaharama"kapicama sa radarom!Brzinom svjetlosti pored njih prolazi motocikl,bez registracije,čiji vozač nema ni kacigu!Policajac za radarom gleda u njega i kada je prošao,okreće se za njim!OVO JE ČUVENI VENO ILI KAKO VEĆ ZOVU,KOPILE NEKOG HRVATA,ČIJA MAJKA RADI U MUPU I ČAK NAOKOLO PRIČA KAKO JOJ POLICIJA MRZI DJETE..CJELO PROŠLO LJETO JE TAJ MANIJAK JURCAO OVOM DIONICOM MAGISTRALNOG PUTA SOKOLAC-ROGATICA,KOJIM I PRVAČIĆI IDU PJEŠKE U I IZ ŠKOLE I TO RADI I OVE GODINE!JEDINI SPAS ZA BEZBJEDNOST JE U IŠČEKIVANJU TRENUTKA KADA ĆE PRELOMITI BETONSKI STUB OD ULIČNE RASVJETE,KAKO BISMO SVI ODAHNULI,A MAJKA MU UZDAHNULA,(AKO BI)...OVO JE REALNOST ROGA'CE I KVALITET RADA PRIPADNIKA MUP-a RS NA PODRUČJU OVE KASABE..Nisam nešto pravno potkovan,ali me zanima i pitam sve one koji imaju neko rješenje,da ga ovdje iznesu i meni i svima koji ovo pročitaju!Pazite,znači neko ima mogućnost da radi šta hoće,dok oni koji uspostavljaju red,okreću glavu od toga..Unaprjed hvala na prjedlozima vezano za rješenje šta raditi..

ODGOVORITE
Name

Pitanje

14.04.2018 03:17

Gdje završavaju pare osiguravajućih kuća koje odvajaju 1% bruto premije za unapređenje i bezbjednost saobraćaja? U RS ima preko 26 osiguravajućih kuća. To su milionski iznosi. Gdje i zašta se troše te pare? Začepljuju se budžetske rupe za plate u administrativnom centru vlade. Ili ko zna zašta drugo?

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

14.04.2018 05:09

OCIGLEDNO DA JE MUP IZGUBIO POVJERENJE GRADJANA,VISE IM NE STAJEM NIGDJE.SAMO IH TREBA IGNORISATI.POZIV ZA GRADJANSKU NEPOSLUSNOST.UNIFORMA IM SLUZI ZA PLACKANJE NARODA.

ODGOVORITE
Name

ZA BANJALUKU

14.04.2018 12:17

POTPUNO U PRAVU.SVAKA CAST POJEDINCIMA, A KRIMINALCIMA SE NIKADA NE LEGITIMISE.STA DOČEKASMO?

Name

normalan

14.04.2018 14:55

Nije puno para za iznajmljivanje obzirom koliko mup zaradi sa radarom????? Poenta radara je da mup zaradi???? Kakvo ludilo, kuku nama sa budalama.

ODGOVORITE
Name

Svedska

14.04.2018 19:00

Nije to nista za ovu mafijasku policiju,plati mjesecno 2.000 km a zaradice mjesecno 100.000 km.

ODGOVORITE
Name

Karažož

14.04.2018 19:06

Nista vise drzavno cuj iznajmljivanje strasno jos malo pa ce unajmljivati i policajce ....

ODGOVORITE
Name

14.04.2018 19:11

Odgovor ovom ne laprdaj konju jedan pominjes policiju slovenije austrije ajde nek ministar policije tamo nazove pokicajca ili ga nacepi ako je nekog kaznio ili iskljucio iz saobracaja to je problem sto se policahac koji radi tamo postuje a ovde je obrnuto onaj koji ne radi i u drustvu je krimisa jel od njih ima koristi se vise ciheni od radnika.Cudan smo mi narod .Da ne govirimo o bahatisti poslanija ,ministara i drugih koji bi prvi morali da postuju i zakone i policiju za primjer gradjanima a svjedoci smo da nije tako svakodnovno.Nigdje u svijetu necete vidjeti treptace ko kod nas i to cak u privatnoj reziji.....e to je bahatost.

ODGOVORITE
Name

Milicija ex

15.04.2018 14:06

Pa ni ovdje ministar ne 'čepa' policajca. Ovdje se zna red i hijerarhija. Ministar 'čepa' direktora policije, direktor policije 'čepa' načelnika uprave, a načelnik uprave 'čepa' komandira stanice, a tek onda komandir 'načepi' policajca. I još ga upozori da 'mora biti fleksibilan'. A sve stoga što je policajac kaznio nekog koga nije smio, iako je prekršaj počinjen. Pa se taj ili neko njegov žalio ministru. Znaju dići dževu i za nalog od 30, 40 maraka. Nije im do para, ali obraz, nam, zasluge...