Изнајмљивање камере 2.000 КМ

Из МУП-а Републике Српске није било одговорио колико плаћају изнајмљивање камере која контролише саобраћај на двије локације у Бањаилуци. БН ТВ сазнаје да МУП изнајмљивање камере на мјесечном нивоу приватној фирми плаћа двије хиљаде марака.

Република Српска 13.04.2018 | 18:33
Изнајмљивање камере 2.000 КМ
МУП једну камеру која се користи на двије локације у Бањалуци изнајмљује и плаћа једној приватној компанији. Из МУП-а није било одговорио на наше захтјеве за информацијом колико се плаћа изнајмљивање те камере.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач је 3. априла рекао да ће одговор добити уколико на документу не постоји ознака тајности. Одговор није стигао.

Како БН ТВ сазнаје из извора министарства МУП РС изнајмљивање камере на мјесечном нивоу плаћа двије хиљаде марака. Исти извори, медјутим, тврде да то није много новца с обзиром колико те двије локације за мјесец дана зараде на основу забиљежених саобраћајних прекршаја.

Опозиција подсјећа на завршену аферу са камерама и јавно приватним партнерством. 

Камера коју МУП изнајмљује од приватне фирме прекршаје биљежи на двије локације у Бањалуци, у Врбањи и на Бањалучком пољу у близини зграде Владе Републике Српске.



БН телевизија

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

МИЛИЦИОНАР

13.04.2018 16:42

МУП-А РС ЈЕ ПРИВАТНО ПРЕДУЗЕЋЕ КОЈЕ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО ПРОФИТ. ДА ИМАЈУ ИМАЛО ПРОФЕСИОНАЛНОСТИ И ЕТИКЕ НЕБИХ ОВИХ ДАНА ВРШИЛИ КОНТРОЛУ САОБРАЋАЈА И КАЖЊАВАЛИ СВЕ ОД РЕДА А У ЦЕНТРУ ГРАДА СЕ СВАКОДНЕВНО ОКУПЉЈУ ГРАЂАНИ КОЈИ ПРОТЕСВУЈУ ЗБОГ ЛОШЕ ИСТРАГЕ УБИСТВА ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА. УЗГРЕД РЕЧЕНО, У РС НИКАД ГОРА БЕЗБ.СТАЊЕ, ОД САОБРАЋАЈА ГДЈЕ СЕ БИЉЕЖЕ РЕКОРДИ У НЕЗГОДАМА, ДО КРИМИНАЛА И ДИВЉАШТВА У ГРАДУ Б.ЛУЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.04.2018 16:58

Мрссс стоко...

Name

префорсирани

13.04.2018 17:09

Друзина комисара Лукаца је полицијски биро "изгубљено-надјено", а све изнад тога је за ове квази полицајце утопија.

Name

Не лапрдај

13.04.2018 17:56

Полиција Републике Српске и треба да контролисе саобрацај. Бас зато сто људи возе као манијаци. Вама којима сметају саобрацајне контроле могу реци само да возите нормалније или да плацате казне. Кукање на контроле саобрацаја је специфицно само насим заосталим људима, и то само док су овде. Цим предју у словенију или њемацку возе по правилима и цуте и не помисљају да се зале на полицијске контроле. Контрола треба и висе и саобрацајни закон треба да буде строзији да би се дивљаци на путевима мало науцили памети. А Давида мијесати у прицу о саобрацајној полицији је бизарно. Теми само доказујес да те та трагедија занима само као изговор за пљување по систему.

Name

Ре

13.04.2018 18:16

Бизнис полиција.

Name

МИЛИ

13.04.2018 18:56

РЕ, НЕ ЛАПРДАЈ, ОЧИГЛЕДНО ДА СИ ЉИГАВИ ПРИПАДНИК РЕЖИМСКЕ ПОЛИЦИЈЕ ИЛИ РЕЖИМА. ДА СИ БАРЕМ ЈЕДНОМ ОТИШАО У ЕУ, ВИДИО БИХ ДА ОВАКВИХ КОНТРОЛА НЕМА. НА БЕЗБ.САОБРАЋАЈА СУ БИТНИЈИ ОСТАЛИ ФАКТОРИ ПОПУТ ПУТА, ВОЗИЛА И ОКОЛИНЕ, А У НАШОЈ КВАЗИ ДРЖАВИ ЈЕ ЗА СВЕ КРИВ ВОЗАЧ. ЗАТО ГЛУПАНЕ ТРЕБАТЕ ПРВО ОБЕЗБЕДИТИ УСЛОВЕ ЗА НЕСМЕТАНО ОДВИЈАЊЕ САОБРАЋАЈА ОА ОНДА КАЖЊАВАТИ...

Name

Ре Мили

14.04.2018 05:23

Да ти казем само,контроле су много строзије и много скупље

Name

Зока

13.04.2018 18:45

Само појацати контроле .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

13.04.2018 19:16

подрзавам јацу контролу саобрацаја због безбедности али кад це поцети по закону казњавати татине синове и кцери који ем возе бијесна аута ем морамо гледати глави мјеста кад они пролазе. Оцито за њих закон невази.

Name

Ким

13.04.2018 19:44

А,да се ти преселис у Сјеверну Кореју,тамо све зиво контролису па узивај у контролама.

Name

Слобо

13.04.2018 19:08

Ако су те камере само за зараду . диз се народе . и камре у саву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА СЛОБУ

13.04.2018 20:38

ИСКЉУЦИВО ЗА ПРИВАТНЕ ПОТРЕБЕ. ЛУКАЦЕВА ПРОМОЦИЈА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА РС.

Name

ја из Рога'це,тек онако

13.04.2018 21:31

Има ли неко паметан да ми објасни ово:Данас идем соло пјешкице и на излазу из Рога'це-патрола..полиција у новим "шахарама"капицама са радаром!Брзином свјетлости поред њих пролази мотоцикл,без регистрације,чији возач нема ни кацигу!Полицајац за радаром гледа у њега и када је прошао,окреће се за њим!ОВО ЈЕ ЧУВЕНИ ВЕНО ИЛИ КАКО ВЕЋ ЗОВУ,КОПИЛЕ НЕКОГ ХРВАТА,ЧИЈА МАЈКА РАДИ У МУПУ И ЧАК НАОКОЛО ПРИЧА КАКО ЈОЈ ПОЛИЦИЈА МРЗИ ДЈЕТЕ..ЦЈЕЛО ПРОШЛО ЉЕТО ЈЕ ТАЈ МАНИЈАК ЈУРЦАО ОВОМ ДИОНИЦОМ МАГИСТРАЛНОГ ПУТА СОКОЛАЦ-РОГАТИЦА,КОЈИМ И ПРВАЧИЋИ ИДУ ПЈЕШКЕ У И ИЗ ШКОЛЕ И ТО РАДИ И ОВЕ ГОДИНЕ!ЈЕДИНИ СПАС ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ ЈЕ У ИШЧЕКИВАЊУ ТРЕНУТКА КАДА ЋЕ ПРЕЛОМИТИ БЕТОНСКИ СТУБ ОД УЛИЧНЕ РАСВЈЕТЕ,КАКО БИСМО СВИ ОДАХНУЛИ,А МАЈКА МУ УЗДАХНУЛА,(АКО БИ)...ОВО ЈЕ РЕАЛНОСТ РОГА'ЦЕ И КВАЛИТЕТ РАДА ПРИПАДНИКА МУП-а РС НА ПОДРУЧЈУ ОВЕ КАСАБЕ..Нисам нешто правно поткован,али ме занима и питам све оне који имају неко рјешење,да га овдје изнесу и мени и свима који ово прочитају!Пазите,значи неко има могућност да ради шта хоће,док они који успостављају ред,окрећу главу од тога..Унапрјед хвала на прједлозима везано за рјешење шта радити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

14.04.2018 03:17

Гдје завршавају паре осигуравајућих кућа које одвајају 1% бруто премије за унапређење и безбједност саобраћаја? У РС има преко 26 осигуравајућих кућа. То су милионски износи. Гдје и зашта се троше те паре? Зачепљују се буџетске рупе за плате у административном центру владе. Или ко зна зашта друго?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

14.04.2018 05:09

ОЦИГЛЕДНО ДА ЈЕ МУП ИЗГУБИО ПОВЈЕРЕЊЕ ГРАДЈАНА,ВИСЕ ИМ НЕ СТАЈЕМ НИГДЈЕ.САМО ИХ ТРЕБА ИГНОРИСАТИ.ПОЗИВ ЗА ГРАДЈАНСКУ НЕПОСЛУСНОСТ.УНИФОРМА ИМ СЛУЗИ ЗА ПЛАЦКАЊЕ НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА БАЊАЛУКУ

14.04.2018 12:17

ПОТПУНО У ПРАВУ.СВАКА ЦАСТ ПОЈЕДИНЦИМА, А КРИМИНАЛЦИМА СЕ НИКАДА НЕ ЛЕГИТИМИСЕ.СТА ДОЧЕКАСМО?

Name

нормалан

14.04.2018 14:55

Није пуно пара за изнајмљивање обзиром колико муп заради са радаром????? Поента радара је да муп заради???? Какво лудило, куку нама са будалама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

14.04.2018 19:00

Није то ниста за ову мафијаску полицију,плати мјесецно 2.000 км а зарадице мјесецно 100.000 км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каражож

14.04.2018 19:06

Ниста висе дрзавно цуј изнајмљивање страсно јос мало па це унајмљивати и полицајце ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

14.04.2018 19:11

Одговор овом не лапрдај коњу један помињес полицију словеније аустрије ајде нек министар полиције тамо назове покицајца или га нацепи ако је неког казнио или искљуцио из саобрацаја то је проблем сто се полицахац који ради тамо постује а овде је обрнуто онај који не ради и у друству је кримиса јел од њих има користи се висе цихени од радника.Цудан смо ми народ .Да не говиримо о бахатисти посланија ,министара и других који би први морали да постују и законе и полицију за примјер градјанима а свједоци смо да није тако свакодновно.Нигдје у свијету нецете видјети трептаце ко код нас и то цак у приватној резији.....е то је бахатост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиција еx

15.04.2018 14:06

Па ни овдје министар не 'чепа' полицајца. Овдје се зна ред и хијерархија. Министар 'чепа' директора полиције, директор полиције 'чепа' начелника управе, а начелник управе 'чепа' командира станице, а тек онда командир 'начепи' полицајца. И још га упозори да 'мора бити флексибилан'. А све стога што је полицајац казнио неког кога није смио, иако је прекршај почињен. Па се тај или неко његов жалио министру. Знају дићи џеву и за налог од 30, 40 марака. Није им до пара, али образ, нам, заслуге...