Vučić čestitao Orbanu pobjedu

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas premijeru Mađarske Viktoru Orbanu pobjedu na parlamentarnim izborima.

Region 09.04.2018 | 07:52
Vučić čestitao Orbanu pobjedu
"Dragi prijatelju, primi moje srdačne čestitke za pobjedu na parlamentarnim izborima. Još jednom su glasači u Mađarskoj izabrali istinskog lidera, koji je pokazao da je posvećen vrijednom radu i istrajan da im pruži mirnu i prosperitetnu budućnost", ističe se u čestitki.

Vučić je dodao da teške, ali ispravne odluke, koje Orban donosi radi ostvarenja tog cilja, pokazuju kako se mudrošću i bogatim političkim iskustvom zemlja i njeni građani vode naprijed.

"Kao što smo pokazali u mnogim prilikama, odnosi naših zemalja nikad nisu bili bolji i želim da Te uvjerim da će Srbija ostati posvećena da zajedno nastavimo tim putem. Čvrsto sam uvjeren da mađarska manjina u Srbiji, kao i srpska u Mađarskoj, daju tome svoj doprinos, ali i uživaju u dobrobiti koju donose snažnije bilateralne veze, kao i naše lično prijateljstvo", naglasio je Vučić.

On je dodao da će nam sve bolji ekonomski rezultati, rast trgovinske razmene, kao i investicija, omogućiti da brže i lakše napredujemo, iskoristimo svoje potencijale i kroz partnerstvo damo svoj doprinos celoj Evropi.

"S tim u vezi, koristim ovu priliku da Tebi i Tvojoj Vladi zahvalim za nesebičnu podršku koju pružate Srbiji na njenom evropskom putu. Sa radošću očekujem naš sljedeći sastanak, koji će, uvjeren sam, za rezultat imati nove ideje i smjernice za zajednički rad, na dobrobit obje strane", navodi se u čestitki predsjednika Vučića premijeru Orbanu.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar