Kako Vlada RS pomaže firmama

S ciljem, kako je navedeno, “što bolje koordinacije između subjekata razvoja”, Vlada RS je na posljednjoj sjednici podržala donošenje novog zakona, kojim se povećava broj članova Savjetu za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva RS.

Republika Srpska 06.04.2018 | 14:20
Kako Vlada RS pomaže firmama
Ovo savjetodavno tijelo Vlade RS, osnovano je 2016. godine, a javnosti još nije poznato ni ko je predsjednik ovog tijela, niti šta je ono konkretno uradilo za dobrobit privrede i preduzetnika i kakave su savjete mudri savjetnici iznjedrili.

Zna se samo da je savjet do sada imao devet članova, među kojima su većina predstavnici ministarstava u Vladi RS, a po novom zakonu, ako ga Narodna skupština RS usvoji, biće ih čak 13.

-Pored navedenog, novim zakonom jača se uloga Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, koja će ubuduće nositi naziv „Razvojna agencija Republike Srpske” – navodi se u saopštenju Vlade RS.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

POSAVAC

06.04.2018 12:35

Mala i srednja preduzeca...koja demagogija... Bez velikih firmi nema napretka i buducnosti. A mi smo ih, po zelji i naredbi zapada, unistili.

ODGOVORITE
Name

Opaaa

06.04.2018 14:06

Pa u B.Luci vec ima samo gradska razvojna agencija..ima ih oko10setak zaposlenih i stalno su na pus pauzi...ispred ulaznih vrata...sta oni rade i sta razvijaju u gradu Banja Luci..kolko vidim mi smo totalno ne razvijeni ...pogotovo Banja Luka...a bogami nismo vise ni grad..mozda u sveskama il na opstini pise sity ili grad..a mi smo malo vece selo...nist niscim....vozaci nacelnika i gradonacelnika odredjuju ko ce bit sef nekog gradskog preduzeca..itd...eto dokle smo stigli...seljacine nam kroje kapu...ne mislim na seljaka paora cestitog domacina...

Name

Cccc

06.04.2018 14:22

Kol'ka je naknada mjesečna članovima savjeta..??

Name

koo

06.04.2018 15:50

Jos je veca tuga, da gradonacelnici kod nas i imaju vozaca.

Name

Ja Tebi Ti Meni Tange Frange

06.04.2018 13:45

Pomaze ih tako sto preduzeca moraju da daju pare za izbore i njihove dzepove a kasnije ta presuzeca ne placaju porez niti ih inspekcija posecuje kao zahvalnost za finansiranje stranke koje se docepala vlasti.Radnike urnisu teraju da rade duze ne osigurani i tako.

ODGOVORITE
Name

poslodavac 1990.

06.04.2018 14:27

Koje licemjerje! Bolje reci kako vlada pomaze poslodavcima bliskim aktuelnom rezimu.Jedan od nacina je dodjeljivanje podsticaja po raznim osnovama iako vecina ne ispunjava zakonski propisane uslove.Obaveza tih poslodavaca je povrat u odr. procentu i zaposljavanje stranacke armije.

ODGOVORITE
Name

BOBA

07.04.2018 10:33

JA ZNAM VRLO DOBRO KAKO SE POMAŽE JA TEBI TI MENI ALI U MOJ DŽEP.

ODGOVORITE