Pravi se tim besplatnih svjetskih prvaka - dolazi i Kasiljas?!

Čikago na pragu velikog posla, španskom golmanu se čuva mesto.

Fudbal 11.04.2018 | 22:30
Pravi se tim besplatnih svjetskih prvaka - dolazi i Kasiljas?!
Izgleda da je rešio Veljko Paunović da napravi tim koji će napasti titulu! Prva sezona na klupi Čikaga poslužila mu je za stabilizaciju, druga za napredak do vrata plej-ofa, a u ovoj je cilj šamopinski naslov. A kako velike ambicije podrazumevaju i velike igrače, srpski strateg želi još jednog takvog u svom timu - Ikera Kasiljasa!

Prema navodima španskih medija, aktuelni golman Porta će na kraju seozne preći Atlantik i potpisati za Čikago Fajer. Naravno, kao slobodan igrač. Na taj način bi se srpskom stručnjaku ispunila želja koju nije uspeo da realizuje u zimus, jer je klub sa Dragao stadiona želeo da sačuva 37-godišnjeg golmana u nameri da osvoji titulu u Primeiri. A kako su sve glasniji nagoveštaji da, bez obzira na rasplet trke sa Benfikom, neće obnoviti saradnju sa bivšim kapitenom Real Madrida put ka MLS ligi mu je otvoren.

Štaviše, Čikago mu čuva mesto, jer je nedavno prodao napadača iz Gane, Davida Akema Filadelfiji oslobodivši jedinu preostalu poziciju za popunu kvote stranaca. Nju bi trebalo da popuni baš Iker Kasiljas.

To znači da bismo u Čikagu od jula mogli da gledamo tri svetska prvaka na jednom mestu. Na klupi Veljka Paunovića (šampion planete sa omladinskom reprezenatcijom Srbije 2015), u veznom redu Bastijana Švajnštajgera (najbolji sa reprezentacijom Nemačke na prethodnom Mundijalu), a među stativama Ikera Kasiljasa (osvajač Zlatnog globusa na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi).

Zanimljivo je da su i Veljko i Švajni stigli u Čikago kao slobodni agenti, a isto će učiniti i Iker. Plate su drugi padež. Čini se kao dobar posao. Dovoljan za titulu?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar