Ima li paravojnih formacija u BiH?

Članovi Komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH nisu danas prihvatili Informaciju Ministarstva bezbjednosti o postojanju paravojnih organizacija i udruženja u BiH.

Bosna i Hercegovina 04.04.2018 | 20:39
Ima li paravojnih formacija u BiH?
Informacija je urađena na zahtjev poslanika Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH. Nalazi se pod oznakom tajnosti, pa javnosti nisi dostupni detalji, ali ministar bezbjednosti Dragan Mektić tvrdi da Informacija ne sadrži ništa od onoga što se pojavljivalo u pojedinim medijima.

"Nema nikavkih listi nepoželjnih, ili onih kojima je zabranjen ulaz u BiH", tvrdi Mektić.

Mektić dodaje da se nakon toga kvorum za rad komisije raspao i da nema nikakvih zaključaka po pitanju te informacije.

Član komisije za odbranu i bezbjednost Ognjen Tadić kaže da sa Informacije treba da se skine oznaka tajnosti da bi se javnost upoznala sa stvarnim stanjem.

Na taj način ćemo utvrditi i ko je počinio krivično djelo. Onaj ko je detalje Informacije koja je državna tajna dostavio medijima ili, ako to nije sadržaj Informacije, onaj ko je uznemirio javnost iznoseći neistine", smatra Tadić i ističe da samo neozbiljna država može sebi dozvoliti da se ponaša kao da se nije ništa desilo.

"Što se tiče kvoruma raspao se, jer se pokušalo onemogućiti glasanje o tome da se Informacija nađe pred poslanicima Parlamentarne skupštine. To nije raspad kvoruma, to je subverzivno djelovanje", tvrdi Tadić i dodaje da se na isti način pokušava spriječiti i usvajanje izmjena Izbornog zakona.

"Ovaj put iza toga stoje članovi SDA, a kada je u pitanju Izborni zakon članovi HDZ-a odnosno Klub hrvatskog naroda", kaže Tadić.

Na sjednici Komisije koja je bila otvorena za javnost, raspravljalo se o Planu za prihvatanje migranata. Plan je usvojila i Komisija, a pozitivno mišljenje stiglo je i iz MUP-a Republike Srpske. U dostavljenim informacijama posebno je apostrofiran nedostatak ljudstva i meterijalnih sredstava za uspješnu borbu protiv ilegalnih migranata.

Članovi Komisije istakli su da im je od izutetnog značaja bila nedavna posjeta Srbiji, jer ta zemlja ima iskustvo sa nelegalnim migracijama koje su ionako regionalni problem i samo se mogu riješiti na regionalnom nivou.



BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Joan

04.04.2018 18:54

I onda se nade neki profesor iz SA(na radiju Liberty) koji ustvrdi da se na EU putu Srbija i CG nepravedno forsiraju,i da BiH nije u nicemu iza njih,Pa vidi sta radi SDA,I cijelo vrijeme tako,Sve sumom ,nista drumom,Oni su samo fizicki u sadasnjici,a duhovno 300 god u proslosti,

ODGOVORITE
Name

Kiki

05.04.2018 07:31

Momak promasio si temu..kakva Srbija i Crna Gora i kakav profesor???Jedini kocnicari BIH puta su SNSD clanovi.

Name

A je C

04.04.2018 18:55

Dragan Mektić, prva perjanica SNSD, rame uz rame sa Miloradom Dodikom. Trenutno je teško donijeti zaključak ko više doprinosi odličnom rejtingu SNSD.

ODGOVORITE
Name

Meketalo

04.04.2018 19:43

Bitno je da nema vehabija i islamskih terorista, narod može mirno spavati. Da ih ima ministar bi pokazao nekoliko fotografija kao dokaz.

ODGOVORITE
Name

Srpska mast

04.04.2018 19:44

Nema paravojnih formacija u RS, samo ima paranormalne vlasti sa Senatorima i Cezarem.

ODGOVORITE
Name

J

05.04.2018 00:41

SVEGA IMA NEPOZELJNOG NA SVAKOM KORAKU AKO SE LEGALNO IZABRANI ČLANOVI KOMISIJE NE SMIJU SASTATI I UČI POGLEDTI.ONI KOJI IZMISLJAJU AKO IZMISLJAJU POKAZATI VRATA I ZABRANITI PRILAZ PS BiH.OVAKO OSTAJE TUMAČENJE KAKO KOME ODGOVARA.SRAMOTA MI GRAĐANI BiH VAS PLAĆAMO.