Poznat identitet žene napadača

Nasim Aghdam je ime i prezime žene koja je identifikovana kao napadač u sjedištu "Jutjuba" na sjeveru Kalifornije, potvrdili su zvaničnici CNN-u.

Svijet 04.04.2018 | 08:07
Poznat identitet žene napadača
Nakon pucnjave u San Brunu, gdje radi blizu 1.700 osoba, ona je sama sebi oduzela život, prethodno ranivši tri osobe. 

"Znamo jako, jako malo sada", kazao je Ed Barberini, šef policije San Bruno, potvrdivši da tek počinju istražne radnje oko slučaja. 

Jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Opštoj bolnici u San Francisku, jedna 32-godišnjakinja takođe je u teškom stanju, dok je 27-godišnja žena stabilna. Vlasti nisu objavile imena žrtava.

CNN navodi da je još jedna osoba povrijeđena pri izlazu iz zgrade. Motivi napada nisu poznati. 

Voditelj proizvodnje "Jutjuba" Todd Sherman opisao je na Twitteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o potresu, ali mu je potom rečeno da jedna osoba ima pištolj.

"Nakon toga svaka osoba koju sam vidio bila je za mene potencijalni strijelac. Neko je rekao da je osoba pucala iza zadnjih vrata i potom upucala sebe", rekao je Sherman na Twitteru.

"Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama, zatim smo krenuli van iz zgrade", rekao je Sherman.

Snimke lokalne televizije pokazale su kako zaposleni "Jutjuba" izlaze iz zgrade s podignutim rukama. Google, vlasnik "Jutjuba" je u saopštenju ustvrdio da djeluje koordinirano s lokalnim vlastima.

Prošlog mjeseca "Jutjube" je najavio da će zabraniti sadržaje koji promovišu prodaju oružja, kao i videozapise koji gobore kako napraviti oružje.

(N1)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

audi

04.04.2018 09:24

Kako je dobra i lijepa ja bi joj oprostio napad.Steta sto mene nije napala.Nebi se branio. Bog joj dusa joj.

ODGOVORITE