Porodica Vulić najavljuje tužbe!

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju izdalo je nove lokacijske uslove za objekat ''Grand trejda'' u Banjaluci, nakon što je stare poništio banjalučki Okružni sud, po žalbi Željka Vulića. Pravni zastupnici porodice Vulić najavljuju nove tužbe, jer smatraju da je novo rješenje isto kao i staro i da nisu ispoštovane odluke Okružnog i Vrhovnog suda.

Republika Srpska 02.04.2018 | 22:32
Porodica Vulić najavljuje tužbe!
Slučaj Vulić ponovo je vraćen na početak. Resorno ministarstvo je donijelo nove lokacijske uslove, koji se ni po čemu ne razlikuju od starih. I u novom rješenju je došlo do obuhvatanja parcela porodice Vulić, koje su predmet imovinsko-pravnog spora.

Druga faza formiranja građevinske parcele izvršiće se nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na tom zemljištu, saopšteno je iz Ministarstva.

Takvo rješenje za porodicu Vulić je neprihvatljivo. Ono na šta je ukazao Vrhovni sud Republike Srpske, kaže njihov advokat, ponovo nije provedeno u rješenju Ministarstva.

Marić kaže da ni pristupni put koji je porodici Vulić dodijeljen kao privremeno rješenje, nije mogao biti izgrađen dok se u potpunosti ne rasprave susjedska prava. Zbog lokacijskih uslova koji su za Vuliće neprihvatljivi, kompletan predmet će se ponovo naći na sudu.

Željko Vulić više od 7 godina vodi pravnu borbu kako bi zaštitio svoju imovinu. Ipak najavljuje da od iste neće odustajati.

Nakon što su krajem februara ove godine poništena rješenja koja su dodijeljena firmi Mileta Radišića, iz resornog ministarstva je saopšteno da su akti ministarstva poništeni, ne iz suštinskih suštinskih nego zbog proceduralnih nedostataka, a odbijen je i zahtjev porodice Vulić za izuzeće službenika koji je donosio rješenja koja su poništena. Tako je bilo očekivano rješenje, koje je priču ponovo vratilo na početak.



BN televizija

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Luka

02.04.2018 20:37

Ovo mi se sve gadi, ovom covjeku jos samo zivot da uzmu, zdravlje su mu unistili. Izgleda da je ovo totalitarna vlast kojoj i Sjeverna Koreja zavidi.

ODGOVORITE
Name

Бобан

02.04.2018 21:03

Све до једном, а онда ће гаће на штапу дас однесу! Олош секташка!

Name

Šta on više hoće

03.04.2018 06:13

Šta vi hoćete, ne može on da zaustavlja progres i napredak cijelog jednog grada. Dosta je ovakvih koji bi hljeba bez motike. Zna li on koliko se porodica hrani od rada na tom objektu i koliko bi ih tek radilo kada se objekat završi. Ma to treba po leđima izudarati i njeđe polati na prinudni rad.

Name

Pedja

03.04.2018 07:37

Nece nista da radi misli da ce mu Mile dati ugodan zivot.

Name

ŠTA ON VIŠE HOĆE

03.04.2018 11:45

Čovjek je u pravu jer mu je mafija na čelu sa mesarom miletom otela vlastitu zemlju u centru Banja Luke!

Name

Čuj

02.04.2018 21:46

Ko može imati želju za ostankom u ovako kriminalnoj državi. Odlaze svi osim starih i iznemoglih lica. Niko iz vlasti se nije zabrinuo. I neće. Kad dovedu pljačku do kraja i oni će otići ali na egzotične dijelove Svijeta.

ODGOVORITE
Name

krle

03.04.2018 04:19

SNSD+DNS+SPRS= GROBARI REPUBLIKE SRPSKE.

Name

Re krle

03.04.2018 06:23

To su dobili kao zadatak kad su ih stranci doveli na vlast...njima ide lična korist...i to je to.

Name

Pa da

02.04.2018 21:51

Sada se vidi ko je Srebrenka Golić najinteresantnija je kada počne da se pravda poslanicima opozicije kako je ona poštena, pravedna, profesionalac. Mislim na sjednice narodne skupštine

ODGOVORITE
Name

Cobra

03.04.2018 06:29

Ajde više opizicijo posržite ovog čovjeka,samo spavate.

ODGOVORITE
Name

Vuk

03.04.2018 06:41

Ovo je urnebesna komedija gdje se samo ovi iz vlasti smiju a svi ostali placu. Ovo ce se jednom izucavati kao istorijski slucaj NONSENS na pravnim naukama. Dakle draga Golicka, Mile i ostala bratijo necete biti zaboravljeni, ostacete zapamceni u istoriji kao vrh bezobrazluka, drskog nepostovanja presuda i odluka najvisih sudskih organa i nepostovanja elementarnih ljudskih prava zagarantoanih ustavom. Nista ne brinite! Ali ce breme srama generacijama nositi vasi potomci morate i na to racunati. Ne mogu shvatiti kakav je to obraz dzon kad vam 85% nacije svakodnevno spominje najblizu familiju a vi se smjeskate lagano uljuljkani u svom protivpravno stecenom luksuzu i pljujete odozgo ne samo po narodu nego i po pravosudju i cak po svom prevarenom glasackom tijelu za koje sami kazete da su stoka glupa i poslusna. Odvratno!!!

ODGOVORITE
Name

cdbluka

03.04.2018 13:19

Vuce, svaka ti je ko u Mandusica Vuka...

Name

xxx

03.04.2018 08:15

Srebra jača od Vrhovnog suda!!! Svaka čast ...

ODGOVORITE
Name

Dire Straits

03.04.2018 10:49

Može li neko da mi pojasni šta znači "dodijeliti lokacijske uslove" ? Nisam upoznat sa ovom materijom. Hvala unaprijed.

ODGOVORITE