Bačena bomba na kuću "grobara"

Beogradska policija traga za napadačem koji je sinoć bacio eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće koja je u vlasništvu Aleksandra Gajića na Karaburmi, oca navijača "Partizana" Stefana Gajića, saznaje "Blic".

Srbija 02.04.2018 | 12:23
Bačena bomba na kuću "grobara"
Prema prvim informacijama, povređenih nema, ali je napravljena veća materijalna šteta na okolnim kućama. Istraga trenutno ide u smeru da eksplozivna naprava nije bila direktno namenjena Aleksandru Gajiću, već njegovom sinu Stefanu Gajiću.

Stefan Gajić u žižu javnosti dospeo je u januaru 2005. godine, kada ga je Aleksandar Vavić, jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz" ranio nožem, zbog čega je u februaru 2012. godine osuđen na godinu dana zatvora.

Vavić, sada “partizanovac” je u vreme izvršenja krivičnog dela bio navijač "Crvene zvezde", ali je nedugo posle incidenta prešao u konkurentski tabor, pa su se tako promenili i iskazi oštećenog Gajića i drugih svedoka, takođe navijača "Partizana".

Prema optužnici, do prvobitnog sukoba, došlo je kada je grupa navijača "Partizana" žvrljala po grafitima "Crvene zvezde" u Ulici Salvadora Dalija na Karaburmi. Tokom fizičkog obračuna Vavić je Gajiću naneo tešku telesnu povredu ubovši ga nožem.

Gajić i drugi svedoci su policiji prepoznali Vavića ali su već u istrazi, kada je Vavić prešao u navijački tabor "Partizana", negirali da je on učestvovao u tom incidentu.

Sud smatra da je očigledno da su svedoci namerno menjali iskaze, kako bi zaštitili novog "kolegu" i oslobodili ga odgovornosti.

Prema poslednjim informacijama, Stefanov otac, Aleksandar Gajić daje izjavu u beogradskoj policiji o incidentu koji se dogodio.

U porodičnoj kući na Karaburmi Stefan Gajić ne živi, već samo njegov otac. Na dvorišnoj ogradi i dalje je vidljiv grafit "Grobara". Policija je ispred kuće Gajića provela celu noć.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

маму вам вашу

02.04.2018 10:57

Чуј ти био навијач Звезде, па прешао у Гробаре? Бизнис, хааааааааааа. Дрогераши, растурачи дроге, слуге политике и убице, мај*у вам јеб*м, због вас човек не може на утакмицу отићи, нити на миру дете послати на утакмицу да не брине хоће ли се вратити живо?

ODGOVORITE