Gojazni ne mogu u poslovnu klasu

Tajlandska avio-kompanija uvela je nove regulative prema kojim svako čiji je obim struka veći od 142 centimetra ne može sjediti u poslovnoj klasi putničke letjelice.

Svijet 01.04.2018 | 17:30
Gojazni ne mogu u poslovnu klasu
Aviokompanija postavila je nove bezbjednosne pojaseve uz vazdušne jastuke i neophodno je ispuniti striktne zahtjeve kako bi putnici imali što veće šanse za preživljavanje u slučaju iznenadnog poniranja.

Međutim, putnici čiji je obim struka iznad 142 centimetra ne mogu povezati pojas.

Uobičajeno je da krupniji putnici dobiju produžetak pojasa, ali vazdušni jastuci moraju biti centrirani preko struka radi bezbjednosti i efikasnosti.

“Vazdušni jastuk se aktivira i pruža zaštitu glave, vrata i torza, ali produžetak pojasa umanjuje zaštitu”, navodi se u saopštenju kompanije “Em sejf” iz Arizone, koja je proizvela jastuke.

Prema istoj regulativi, roditelju je zabranjeno da u krilu drži novorođenče.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

u velicinama

01.04.2018 20:52

To je otprilike zenska velicina 64 u EU. Za muskarca je to oko 70. Ne znam imali tih velicina u Bosni. Ovdje ima. Znam jednu zenu koja je u toj velicini. Ubila je sefovska stolica i torte kojje pravi ne nama nego osoblju od kojeg ima koristi. Ja mogu bez po muke s mojom velicinom 48 u taj avion. Ako nastavim ovoliko raditi mocu i u one americke avione.

ODGOVORITE