Kraj lovne sezone u Semberiji

Na kraju lovne sezone red je da se razmijene i neizbježne lovačke priče. To su i ove godine uradili lovci u Crnjelovu gdje je organizovano Lovačko veče. Pohvaliti su se i da će dio sredstava od oko 400. 000 KM, koje ove godine Lovački savez Republike Srpske po prvi put dobija iz republičkog budžeta, uložiti u nekoliko značajnih pojekata.

Republika Srpska 01.04.2018 | 13:56
Kraj lovne sezone u Semberiji
„Lovačko udruženje “Crnjelovo” je započelo nekoliko objekata. U našoj sekciji u Donjem Crnjelovu smo počeli sa uređenjem jednog divnog parka na jezerima, a započeli smo i lovački dom. Na osnovu ta dva projekta očekujem da ćemo dobtiti sredstva za ovu godinu,” istakao je Živojin Lazić, predsjednik Lovačkog udruženja “Crnjelovo”, i sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske.

Lovačko udruženje “Crnjelovo” postoji pune 24 godine, a gosti na večeri koju su organizovali bili su predstavnici brojnih udruženja iz cijelog regiona.

“Mi smo prošle godine imali susret gdje smo izvršili bratimljanje između naša dva udruženja, i nadam se da ćemo se i ubuduće družiti, ali i da ćemo imati dobar lov i dobar pogled” naglasio je predsjednik Lovačkog udruženja “Vučijak”, Brod Marko Vidić, koji je bio gost na večeri, baš kao i Radivoje Večić, predsjednik Lovačkog uduženja “Graničar” iz Jamene koji je istakao:

“Naša saradnja po pitanju lova, prijateljstva i komšijskih odnosa traje već više decenija, ali mi smo se i pobratimili prije desetak godina, pa je saradnja podignuta i na viši nivo na taj način. Po ko zna koji put smo ovdje i jako nam je lijepo, prijatno, i divno se osjećamo.”

Pored gostiju iz lovačkih udruženja na lovačkoj večeri prisutne su bile i ličnosti iz javnog i političkog života. Među njima i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

“Ja sam praktično ovdje odrastao, išao sam ovdje u školu. Znam puno lovaca, a i puno je mojih prijatelja je ovdje u Lovačkom društvu “Crnjelovo”. Od srca im čestitam i na ovako lijepo organoizovanoj večeri ali moram istaći i da je čitavo udruženje odlično organizovano. Pored toga, oni jako vode računa i o gazdovanju lovišta, vode računa i o odstrelu i o uzgoju divljači i ovo udruženje je uvijek jedno od najboljih,” rekao je Mićić.

“Ovo je prilika da se lovci i svi posjetioci ovog događaja opuste, da bar na trenutak zaborave na sve probleme sa kojima se susreću i uz muziku i uz dobro društvo lijepo se I provedu. Ovakve manifestacije su potrebne i Crnjelovu, Bijeljini i Republici Srpskoj,” naglasio je Siniša Maksimović, narodni poslanik u Republici Srpskoj, koji je takođe bio prisutan na lovačkoj večeri.

Uz dobru večeru i druženje, lovačke priče su se vodile do duboko u noć.



BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Лија

01.04.2018 12:02

Али, за лов у мутном никада нема ловостаја.

ODGOVORITE
Name

Kako

01.04.2018 13:07

Zar predsjednik nije pozvan da zapjeva u mikrofon. Dragi moji ne radi se to tako.

ODGOVORITE
Name

??!!

01.04.2018 20:59

Nema ni Radmanoviću Nebojše, ni Selman Džerarda, nadaleko čuvenih i glasovitih lovaca. Onih što im u Šipovu namjestiše medvjede da ubiju. A ništa ne platiše. Navikli tako, na džabanu i još povrh toga za kući ponijeti.

Name

Ro

01.04.2018 13:11

Kakav crni lov ? Nigdje životinje nema da vidiš osim na TV.Šuplja priča.U Semberiji poneki fazan i to je to.Ni zečeva nema više a o većoj krupnijoj divljači da ne pišem.

ODGOVORITE
Name

Cuj

01.04.2018 15:09

Zavrsena sezona lova bez naseg pjevaca, ma peoduzite sezonu i razapnite šator, stiže seoski pjevač.

Name

bsk

02.04.2018 17:29

Ovu drzavu ne interesuje divljac dali je ima ili nema neka se lovci ubijaju medjusobno nju samo interesuje veci broj lovaca vise clanarine tj,para sada i babe od 80 godina idu u lov lopovska drzava najcrnja u svetu

ODGOVORITE