Крај ловне сезоне у Семберији

На крају ловне сезоне ред је да се размијене и неизбјежне ловачке приче. То су и ове године урадили ловци у Црњелову гдје је организовано Ловачко вече. Похвалити су се и да ће дио средстава од око 400. 000 КМ, које ове године Ловачки савез Републике Српске по први пут добија из републичког буџета, уложити у неколико значајних појеката.

Република Српска 01.04.2018 | 13:56
Крај ловне сезоне у Семберији
„Ловачко удружење “Црњелово” је започело неколико објеката. У нашој секцији у Доњем Црњелову смо почели са уређењем једног дивног парка на језерима, а започели смо и ловачки дом. На основу та два пројекта очекујем да ћемо добтити средства за ову годину,” истакао је Живојин Лазић, предсједник Ловачког удружења “Црњелово”, и секретар Ловачког савеза Републике Српске.

Ловачко удружење “Црњелово” постоји пуне 24 године, а гости на вечери коју су организовали били су представници бројних удружења из цијелог региона.

“Ми смо прошле године имали сусрет гдје смо извршили братимљање између наша два удружења, и надам се да ћемо се и убудуће дружити, али и да ћемо имати добар лов и добар поглед” нагласио је предсједник Ловачког удружења “Вучијак”, Брод Марко Видић, који је био гост на вечери, баш као и Радивоје Вечић, предсједник Ловачког удужења “Граничар” из Јамене који је истакао:

“Наша сарадња по питању лова, пријатељства и комшијских односа траје већ више деценија, али ми смо се и побратимили прије десетак година, па је сарадња подигнута и на виши ниво на тај начин. По ко зна који пут смо овдје и јако нам је лијепо, пријатно, и дивно се осјећамо.”

Поред гостију из ловачких удружења на ловачкој вечери присутне су биле и личности из јавног и политичког живота. Међу њима и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

“Ја сам практично овдје одрастао, ишао сам овдје у школу. Знам пуно ловаца, а и пуно је мојих пријатеља је овдје у Ловачком друштву “Црњелово”. Од срца им честитам и на овако лијепо органоизованој вечери али морам истаћи и да је читаво удружење одлично организовано. Поред тога, они јако воде рачуна и о газдовању ловишта, воде рачуна и о одстрелу и о узгоју дивљачи и ово удружење је увијек једно од најбољих,” рекао је Мићић.

“Ово је прилика да се ловци и сви посјетиоци овог догађаја опусте, да бар на тренутак забораве на све проблеме са којима се сусрећу и уз музику и уз добро друштво лијепо се И проведу. Овакве манифестације су потребне и Црњелову, Бијељини и Републици Српској,” нагласио је Синиша Максимовић, народни посланик у Републици Српској, који је такође био присутан на ловачкој вечери.

Уз добру вечеру и дружење, ловачке приче су се водиле до дубоко у ноћ.



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лија

01.04.2018 12:02

Али, за лов у мутном никада нема ловостаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

01.04.2018 13:07

Зар предсједник није позван да запјева у микрофон. Драги моји не ради се то тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??!!

01.04.2018 20:59

Нема ни Радмановићу Небојше, ни Селман Џерарда, надалеко чувених и гласовитих ловаца. Оних што им у Шипову намјестише медвједе да убију. А ништа не платише. Навикли тако, на џабану и још поврх тога за кући понијети.

Name

Ро

01.04.2018 13:11

Какав црни лов ? Нигдје животиње нема да видиш осим на ТВ.Шупља прича.У Семберији понеки фазан и то је то.Ни зечева нема више а о већој крупнијој дивљачи да не пишем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј

01.04.2018 15:09

Заврсена сезона лова без насег пјеваца, ма пеодузите сезону и разапните шатор, стиже сеоски пјевач.

Name

бск

02.04.2018 17:29

Ову дрзаву не интересује дивљац дали је има или нема нека се ловци убијају медјусобно њу само интересује веци број ловаца висе цланарине тј,пара сада и бабе од 80 година иду у лов лоповска дрзава најцрња у свету

ОДГОВОРИТЕ