Dominator „izdominirao“: Dobio otkaz nakon samo jedne utakmice!

Sedrik Gogua napušta i Kairat!

Fudbal 03.04.2018 | 20:00
Dominator „izdominirao“: Dobio otkaz nakon samo jedne utakmice!
Najavljen je kao Dominator, a umesto da dominira u svakoj ekipi u koju je dolazio, Sedrik Gogua se ispostavio kao razarajući i(li) štetni element. Tome u prilog ionformacija iz Kazahstana da je 24-godišnji štoper dobio otkaz i u Kairatu!

Nekadašnji prvotimac Partizana odigrao je samo jedan meč za tim iz Almatija, i to za trofej u Superkupu protiv Astane (0:3). U tri prvenstvene utakmice od početka sezone nije ga bilo ni u protokolu, te kazahstanski mediji uveravaju da je dobio otkaz, ne navodeći razloge. S obzirom da ga je španski trener Karlos Alos „preskočio“ i na gostovanju Aktobeu jasno je da je samo pitanje trenutka kad će bogati klub ozvaničiti prekid saradnje sa nekadašnjim mladim reprezentzativcem Obale Slonovače.

Podsetimo, Gogua je u Kairat došao u julu prošle godine, ali je - s obzirom na dugu pauzu - najpre morao da se dokazuje u rezervnom sasatvu (sedam utakmica, jedan gol), da bi u novembru zvanično postao igrač prvog tima. Ugovor je potpisao na dve godine, uz opciju produženja za još jednu, međutim, napustiće ga posle samo 90 minuta fudbala. Teško da su samo sportski razlozi u pitanju.

Sedrik Gogua se posle obećavajućeg starta u dresu Partizana, u proleće 2016, nekoliko puta grubo ogrešio o klupsku disciplinu (kašnjenje na treninge, vožnja u alkoholisanom stanju) zbog čega je u jesen napusti klub, a narednih skoro godinu dana smucao se po probama u letonskoj Rigi, ruskim klubovima SKA i Rostovu, kijevskom Dinamu, da bi na kraju potpisao za Kairat.

A sad ponovo u potragu za novom sredinom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar